11:06:30 27.05.2018
 
Stiri

PARASTAS la Chișinău pentru pomenirea deputaților din Sfatul Țării care au votat acum 100 de ani Unirea Basarabiei cu România

Social 20.03.2017 10:15 Vizualizări972 Autor: Ziarul National
PARASTAS la Chișinău pentru pomenirea deputaților din Sfatul Țării care au votat acum 100 de ani Unirea Basarabiei cu România istoria.md

Deputații din Sfatul Țării care au votat în 1918 Unirea Basarabiei cu România vor fi pomeniți la Chișinău pe 25 martie curent la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” de pe strada Alba Iulia 16.

Serviciul divin va fi oficiat de un sobor de preoţi ai Mitropoliei Basarabiei cu începere de la ora 14.00.

„Să fim împreună şi să ne cinstim urmaşii într-o zi atât de importantă pentru întreg Neamul Românesc”, se arată în invitația semnată de Protoiereul Petru Buburuz, parohul Bisericii „Sf.Apostoli Petru şi Pavel”, și Nadejda Brânzan, deputat în primul Parlament al R. Moldova.

Menționăm că, pe 27 martie curent, se împlinesc 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Această zi a fost declarată sărbătoare națională în România, iar în Parlamentul de la Chișinău a fost înregistrat un proiect de lege pentru ca acest lucru să se întâmple și în R. Moldova.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că va câștiga turul doi al alegerilor locale noi din municipiul Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md