00:12:31 20.03.2018
Stiri

O persoană ar fi MURIT după ce a călcat pe un cablu electric căzut. Autoritățile confirmă că a fost depistat CADAVRUL unui cetățean

Social 21.04.2017 13:50 Vizualizări3494 Autor: Ziarul National
O persoană ar fi MURIT după ce a călcat pe un cablu electric căzut. Autoritățile confirmă că a fost depistat CADAVRUL unui cetățean facebook

O persoană și-ar fi pierdut viața în această dimineață, după ce a călcat pe un cablu electric căzut. Despre aceasta a anunțat o femeie pe o rețea de socializare. Întâmplarea ar fi avut loc în sectorul Botanica al capitalei, lângă combinatul de panificație „Franzeluța”.

Șeful Inspectoratului General de Poliție (IGP), Alexandru Pânzari, a declarat după Ședința Comisiei pentru situații excepționale, prezidată de premierul Pavel Filip, că a fost depistat un cadavrul, dar deocamdată nu se cunosc cauzele morții.

Totodată, Pânzari a anunțat că o persoană din Comrat a dispărut. „Persoana respectivă s-a pornit ieri să ducă oile la stână și nu s-a mai întors. Căutările continuă, iar la găsirea acestei persoane au fost implicați căinii dresați”, a precizat sursa citată.

În același context, șeful IGP a spus că 13 persoane au fost spitalizate, după ce crengile copacilor au căzut peste ei.

Primăria municipiului Chişinău informează despre situaţia în oraş, la ora 13.00, ca urmare a condiţiilor meteo.

- Până la această oră, mai mulţi consumatori au fost reconectaţi la sistemul centralizat de încălzire, după cum urmează:

a) toate grădiniţele din Chişinău;

b) spitalele municipale, cu excepţia Spitalului nr. 1 (aici au loc lucrări de modernizare a sistemului de încălzire din instituţie, însă în Maternitate şi în Blocul Pediatric se livrează agent termic), Spitalului „Sf. Treime” şi Maternitatea nr. 2 (saloanele acestor instituţii sunt încălzite cu reşouri electrice);

c) 62 de blocuri de locuinţă, iar numărul solicitărilor de reconectare a agentului termic creşte în continuare.

- La nivelul oraşului, la această oră au fost înregistrate 25 de cazuri când copacii au căzut peste casele de locuit, fiind afectate ferestrele sau balcoanele unor apartamente, acoperişurile caselor de locuit particulare sau blocurilor de locuinţă.

- Pentru lichidarea consecinţelor intemperiei, în teren la moment acţionează 16 echipe de intervenţie din cadrul Î.M. „Asociaţia de gospodărire a spațiilor verzi”, Direcției situații excepționale a municipiului Chișinău şi Agenţiei „Moldsilva”, care înlătură copacii doborâţi pe străzile oraşului.

- În sectoarele Râşcani şi Ciocana, toate arterele de circulaţie au fost deja deblocate, cu excepţia străzilor care pe timp de iarnă se închid.

Pe întreg teritoriul municipiului Chişinău se acţionează în continuare, pentru lichidarea treptată a consecinţelor ninsorii.

************

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor informează că la moment sunt dislocate 314 utilaje speciale pentru procesul de deszăpezire a drumurilor publice din centrul și sudul RM. Totodată, mai multe porțiuni de drumuri de pe drumurile publice rămân închise până la restabilirea situației. Este vorba de următoarele sectoare de drumuri:

• Sectorul Cantemir, R35 Comrat – Cantemir (s.Vișniovca);

• G132 R35- Baimaclia - Taraclia de Salcie - R32(s. Baimaclia și s. Taraclia de Salcie);

• 2. Sectorul Căușeni R30 Aneni Noi – Căușeni - Ștefan Vodă - km 33-35 (s. Grigorievca); G116 R30 Stefan Vodă – Alava – Săiți – G117;

• Sectorul Basarabiasca R36 Basarabiasca Ceadîr Lunga;

• Sectorul Chișinău M5 Frontieră cu Ucraina – Criva – Bălți - Chișinău- Tiraspol - Frontieră cu Ucraina km 252-274; km290-323;

• Sectorul Dubăsari G68 R20 – Orhei- Susleni- Ustia- Criuleni;

• Sectorul Nisporeni R25.1 M1 – R25;

• Sectorul Cahul R34 Hîncești - Leova Cahul - Giurgiulesti(Gotești-Chircani) au cazut stilpi de electricitate km 68-70 s.Vilcele;

• R32 M3 Vulcănești Cahul Taraclia în preajma s.Moscovei; M3 Chișinău – Comrat- Giurgiulești- Frontieră cu Romania (s.Ciumai, s.Burlăceni);

• M3 Chișinău – Comrat- Giurgiulești- Frontieră cu Romania(s. Vulcănești, s.Slobozia Mare );

Cu referire la transportul interurban, din Gara Nord sunt operate pe deplin doar cursele spre raioanele de Nord ale republicii. În raioanele din Centrul țării, la ora 13:00, au plecat două curse spre Ungheni, și respective, Șoldănești.

Din Gara de Centru și Sud în continuare cursele rămân suspendate.

De menționat că până la data de 25 aprilie 2017, Ministerul Transporturilor a dispus reactivarea serviciului operativ în regimul Non-stop, pâna la data de 25 aprilie 2017, care poate fi contactat la numărul de telefon 022 748 961.

Calea Ferată din Moldova și Portul Internațional Giurgiulești activează în regim normal.

La moment, din cauza condițiilor climaterice nu sunt premise efectuarea zborurilor înspre/dinspre Aeroportului Internațional Chișinău, cel puțin până la orele 14:00.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.03.2018 09:15 Ziarul National „Cu mintea nu poți înțelege Rusia”

16.03.2018 14:40 Ziarul National Aurelia Peru-Bălan // CÂTEVA NOTIȚE d...

16.03.2018 09:16 Nicolae Negru Răzvan Ivanovici (?) Vonko

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md