18:53:42 16.12.2017
Stiri

O nouă CRIZĂ în Chișinău? Capitala riscă să rămână FĂRĂ măturători

Social 19.06.2017 12:21 Vizualizări2616 Autor: Ziarul National
O nouă CRIZĂ în Chișinău? Capitala riscă să rămână FĂRĂ măturători

După ce Chișinăul a fost sufocat de gunoaie timp de mai multe zile la rând, acum există riscul ca să nu mai aibă nici cine curăța orașul.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Chișinău, Vadim Brânzaniuc, a declarat astăzi, în cadrul ședinței tradiționale a instituției, că majoritatea angajaților de la Întreprinderea municipală pentru Gestionarea Fondului Locativ (ÎMGFL) nr. 23 din Chișinău au scris, pe parcursul săptămânii trecute, cereri de demisie din cauza faptului că nu și-au primit salariile pentru munca efectuată suplimentar, după ninsoarea din aprilie curent, când au strâns crengile rupte de intemperie.

Cu toate acestea, administratorul acestei întreprinderi, numit de instanța de judecată la cererea „Termoelectrica”, care vrea să-și recupereze datoriile pentru energia termică de la locatari, ar fi scos de pe contul bancar 50 de mii de lei joia trecută, lăsând angajații fără salarii.

„Deja de mai mult timp, peste jumătate din cele 23 de ÎMGFL sunt în insolvență pentru pretinse datorii față de „Termoelectrica”. Instanța de judecată a numit administratori care refuză să-și îndeplinească obligațiile. Unica chestiune care-i interesează este să stingă datoriile, dar celelalte lucruri cum ar fi strângerea frunzelor, crengilor, curățenia fondului locativ - în al doilea rând”, a spus Brânzaniuc.

Petru Gontea, șeful Direcției locativ-comunale din cadrul Primăriei, a declarat că responsabili ai instituției pe care o conduce vor merge astăzi la ÎMGFL nr. 23 pentru a clarifica situația: „O bună parte din vină o poartă administratorul care are o atitudine neserioasă față de colectiv”.


Contabila-șefă a ÎMGFL nr. 23, Valentina Golban, confirmă parțial această informație. Aceasta a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL că niciun angajat nu a scris cerere de demisie, iar astăzi la serviciu sunt prezenți toți cei 16 măturători și șase lăcătuși ai întreprinderii.

Valentina Golban spune că, într-adevăr, cele 50 de mii de lei au fost scoase de pe cont și au fost virate administratorului care nu și-ar fi primit salariul în ultimele șase luni.

Cât privește retribuțiile oamenilor implicați în curățirea fondului locativ, contabila spune că a expediat o scrisoare la autoritățile capitalei și așteaptă să vină bani de acolo pentru a-i remunera pe angajați pentru orele suplimentare de muncă.

„Nu știu de unde s-au luat așa minciuni gogonate. Noi nu avem nicio datorie”, ne-a spus Valentina Golban.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
15.12.2017 09:19 Nicolae Negru Din nou cu fața spre Vest, cu aceleaș...

11.12.2017 09:19 Nicolae Negru Alexandru Moșanu, un politician europ...

08.12.2017 09:19 Nicolae Negru Moscova se răzbună pe Plahotniuc?

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
În ce situație credeți că ar avea mai mult de câștigat Partidul Acțiune și Solidaritate, condus de Maia Sandu, la viitoarele alegeri parlamentare?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md