18:01:15 28.03.2024
Stiri

O groază de TRUCURI utile în bucătărie pe care puţini oameni le ştiu

Știri 03.03.2017 08:02 Vizualizări2922 Autor: Ziarul National
O groază de TRUCURI utile în bucătărie pe care puţini oameni le ştiu sursa: eva.ro


Există mici trucuri pe care nu oricine le cunoaşte. Descoperă cum să prepari alimentele, să le cureţi şi cum să îţi organizezi spaţiul de gătit astfel încât totul să devină mult mai simplu!

Cum să scoţi seminţele de la legume rapid

Pentru a elimina rapid seminţele din dovlecei, utilizează o lingură pentru îngheţată. Marginea ei ascuţită va face răzuirea mult mai uşoară. De asemenea, o poţi folosi pentru a face o salată cu felii subţiri de legume.

Cum să elimini excesul de grăsime de pe alimentele gătite

Dacă un fel de mâncare pe care l-ai gătit este foarte gras, atunci foloseşte cuburi de gheaţă şi un prosop de hârtie. Înfăşoară gheaţa în prosop şi şterge partea de sus a felului de mâncare respectiv. Gheaţa va acţiona ca un magnet.

Foloseşte folia alimentară ca un bucătar profesionist

Ai o folie de plastic care se întinde în mod inegal sau se rupe? Păstreaz-o la frigider, aşa cum şi bucătarii profesionişti fac. Folia rece se comportă mai bine, se lipeşte şi se rupe mai puţin.

Decojeşte citricele cu uşurinţă

Vrei să desfaci o portocală sau o lămâie, dar nu vrei să îţi strici manichiura în coaja groasă şi tare? Pune-le în cuptorul cu microunde timp de 20 de secunde şi îţi va fi mult mai uşor să separi coaja de fruct.

Decojeşte ouăle fierte mai uşor

Adaugă apă minerală carbogazoasă, sifon sau oţet în apa în care fierbi ouăle. Substanţele acestea pătrund în interior şi fac decojirea mult mai uşoară.

Cum să storci mai mult suc din citrice

Pentru a stoarce chiar şi ultimele picături dintr-o lămâie, las-o mai întâi să se răcească la frigider şi apoi bag-o la cuptorul cu microunde timp de 15-20 secunde.

Cum să razi brânza moale şi să faci cât mai puţină mizerie

Bag-o în congelator timp de jumătate de oră înainte de a o rade. Brânza se întăreşte şi nu se va mai lipi pe răzătoare.

Cum să tai ceapa fără lacrimi

Pune ceapa timp de 30 de minute la congelator înainte de a o toca. Ţine cont de faptul că acest lucru se aplică doar dacă găteşti ceapa, nu dacă o foloseşti pentru salată.

Cel mai inteligent mod de a fierbe paste

Dacă nu vrei să stai lângă oală cât timp fierb pastele, pune o lingură de lemn în partea de sus. Lemnul va opri spuma să dea pe foc.

Cum să găteşti un pui întreg

Atunci când vrei să găteşti un pui întreg, pune-l pe piept. Pieptul conţine cea mai mare cantitate de carne şi astfel va fi cât mai aproape de sursa de căldură.

Hârtie pergament pentru brioşe

În cazul în care nu ai forme speciale pentru brioşe, foloseşte hârtia pergament în loc. Această metodă are avantajul de a produce prăjiturele imperfecte, care arată mult mai interesant.

Modul corect de a încălzi preparatele coapte

Dacă vrei să încălzeşti pizza sau alte preparate coapte în cuptorul cu microunde, pune o cană de apă lângă ea. Umiditatea va împiedica aluatul să se usuce prea mult şi să își păstreze crusta crocantă.

Cum să faci ouă ochiuri perfecte

Sparge ouăle într-o tigaie ca şi cum ai vrea să le prăjeşti, numai că în loc de ulei, pune nişte apă. Ca rezultat vei obţine ouăle perfecte cu gălbenuş lichid.

Cum să păstrezi verdeţurile pentru gătit

Dacă congelezi ierburile într-o tavă de gheaţă, vitaminele nu se vor pierde. Încearcă să le îngheţi în apă sau ulei de măsline.

Modul corect de a păstra fructele cu coajă

Congelează nucile decojite pentru a le păstra proprietăţile nutriţionale, gustul şi aroma. Sigilează-le întâi şi apoi bagă-le la congelator. Nu merită să le prăjeşti întâi, pentru că nu vor mai fi bune de nimic. Miezul trebuie să fie crud, astfel nu vor dobândi gustul amar ca în cazul celor care au fost ţinute la temperatura camerei.

Modul corect de a curăţa o tigaie din fontă

Pentru a stopa apariţia ruginii, evită să o speli cu detergent de vase, ci utilizează sare de masă în loc. Această metodă va elimina, de asemenea, mirosurile persistente ale condimentelor folosite la gătit.

Cum să scapi de mirosurile neplăcute de pe mâini

Pentru a elimina mirosul de ceapă sau de usturoi de pe mâini, foloseşte sare de masă sau lămâie. Doar freacă-le în mâini şi apoi clăteşte-te.

Cum să faci metalele din bucătărie să strălucească din nou

Pentru a reda luciul obiectelor din oţel inoxidabil existente în bucătărie, spală-le într-un amestec din oţet şi apă. Dacă rezultatele nu sunt cum îţi doreai, le poţi lăsa la înmuiat peste noapte.

Readucerea lingurilor de lemn la viaţă

De-a lungul timpului, lingurile şi spatulele de lemn îşi pierd aspectul şi capătă un miros neplăcut. Dacă nu vrei să le arunci, fierbe-le în apă simplă şi lasă-le să se usuce la soare.

Modul corect de curăţare a tocătoarelor de lemn

Pentru a îndepărta mirosurile neplăcute şi resturile alimentare din tocătoarele de lemn, freacă-le cu sare grunjoasă și lasă să acţioneze timp de 10-15 minute. Apoi şterge-le cu o jumătate de lămâie şi usucă-le.

Cum să îţi păstrezi reţetele curate

Când gătim, folosim de multe ori o carte de bucate sau propriile noastre caiete cu reţete. Este dificil să nu o stropim, din moment ce o ţinem lângă noi pe blatul de la bucătărie. Pentru a-ţi proteja reţetele, utilizează un umeraş de pantaloni pentru a prinde cartea şi pune-l suspendat într-un loc în care să ai acces cu uşurinţă.

Sursa: eva.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md