06:04:34 22.03.2018
Stiri

NEREGULI depistate de autorități în mai multe supermarketuri de la Chișinău: Ustensile uzate, risc de contaminare și produse cu termene de valabilitate expirate

Economie 13.03.2018 17:10 Vizualizări1086 Autor: Ziarul National
NEREGULI depistate de autorități în mai multe supermarketuri de la Chișinău: Ustensile uzate, risc de contaminare și produse cu termene de valabilitate expirate ANSA

Produse expuse la vânzare fără marcaj corespunzător, biscuiți cu termene de valabilitate expirate, ustensile uzate și încălcări ale normelor sanitare.

Inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) susțin că aceste nereguli au fost depistate în trei magazine alimentare din rețeaua de comerț „VILMART”, care au fost inspectate zilele trecute.

ANSA dă asigurări că toate produsele neconforme au fost retrase din circuitul comercial.

Inspectorii ANSA au mai notat în cele trei supermarketuri încălcări ale normelor sanitar-igienice la comercializarea în vrac a produselor de cofetărie, crupelor, produselor făinoase, nucușoarelor, fructelor uscate și altor produse alimentare, lipsa încăperilor specializate pentru igienizarea utilajului și dispozitivelor de ambalare, expunerea produsului alimentar comercializat riscului contaminării cu viruși patogeni de la cumpărători din cauza lipsei vitrinelor necesare etc.Angajații ANSA au prelevat probe biologice de salubritate, pentru a fi testate în laboratorul Centrului Republican de Diagnistică Vetrinară și a stabili starea sanitar-igienică a suprafețelor de comerț și a condițiilor de comercializare a produselor alimentare în vrac.

În funcție de rezultatele investigațiilor, ANSA va decide ce măsuri să întreprindă pentru înlăturarea încălcărilor.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.03.2018 09:15 Ziarul National „Cu mintea nu poți înțelege Rusia”

16.03.2018 14:40 Ziarul National Aurelia Peru-Bălan // CÂTEVA NOTIȚE d...

16.03.2018 09:16 Nicolae Negru Răzvan Ivanovici (?) Vonko

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md