09:24:23 22.05.2018
 
Stiri

NEREGULI de aproape NOUĂ MILIARDE de lei la cheltuirea banului public, descoperite de Curtea de Conturi în 2017

Anticorupție 15.05.2018 15:19 Vizualizări1449 Autor: Ziarul National
NEREGULI de aproape NOUĂ MILIARDE de lei la cheltuirea banului public, descoperite de Curtea de Conturi în 2017

Curtea de Conturi a descoperit, în anul trecut, nereguli la cheltuirea banilor publici și gestionarea patrimoniului public în sumă de peste 8,8 miliarde de lei.

Președintele Curții de Conturi, Veaceslav Untilă, a declarat astăzi, în cadrul audierii raportului de activitate a instituției pentru anul trecut la Comisia parlamentară pentru economie, buget și finanțe, că pe parcursul anului 2017 au fost realizate șapte misiuni de audit, preponderent în domeniile sănătate și educație, precum și 15 misiuni de audit al performanței.

Este vorba în special de autorități publice centrale și instituțiile din subordine, autoritățile publice locale, întreprinderile de stat și municipale, societățile pe acțiuni.

Conform concluziilor din rapoartele de audit, cele mai mari valori au înregistrat neregulile aferente utilizării mijloacelor publice și patrimoniului public – peste 1,1 miliarde de lei, precum și cele ce țin de conformitatea înregistrărilor financiar-contabile - 7,778 de miliarde de lei.

Deși Curtea de Conturi a formulat peste 1 450 de recomandări instituțiilor auditate pentru înlăturarea acestor nereguli, doar 51% dintre ele au fost îndeplinite.


Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!VasileStroiu 15.05.2018 16:06

"Curtea de Conturi a descoperit, în anul trecut, nereguli la cheltuirea banilor publici și gestionarea patrimoniului public în sumă de peste 8,8 miliarde de lei". DNA, vă rog,treceți Prutul, în Basarabia aveți mult de muncit !!!!

Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că va câștiga turul doi al alegerilor locale noi din municipiul Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md