16:20:54 20.04.2024
Stiri

Motivul pentru care acest oraş este unic în Europa

Știri 31.08.2016 07:32 Vizualizări1510 Autor: Ziarul National
Motivul pentru care acest oraş este unic în Europa Sursa: gustarte.ro


Purcel de lapte, ardei Padron şi muşchi file de vită, prăjit, cu brânză Idiazábal. Chef Jose Pizarro a selectat cinci restaurante basce preferate, unde poţi savura aromele de neratat din San Sebastian.

Lumina reflectoarelor cade anul acesta pe San Sebastian, una dintre capitalele culturale europene din 2016. Oraşul coastă este casa restaurantelor de top din Europa, având a doua cea mai mare densitate de stele Michelin pe metru pătrat din lume.

Soare, txakoli, txuletón, ospitalitate şi multă bună dispoziţie, printre altele, sunt câteva dintre atuurile din San Sebastian. Papilele tale gustative îţi vor fi profund recunoscătoare.

Alameda - 1 stea Michelin

Restaurantul, o afacere de familie, în Hondarribia, la graniţa cu Franţa, foloseşte produse cultivate la nivel local pentru a proteja şi susţine cultura culinară şi tradiţiile zonei, dar şi pentru a menţine durabilitatea regiunii.

Chef este talentatul Gorka Tazpartegi care serveşte preparatele într-o impresionantă sală de mese. Peştele este prins zilnic, dar nu rata şi muşchiul file de vită, prăjit, cu brânză Idiazábal.

Arzak - 3 stele Michelin

Chef Elena şi Juan Mari continuă să împingă limitele bucătăriei spaniole, transformând mâncarea în artă. Nu e de mirare că localul este în Top 50 cele mai bune restaurante din lume. Odată ce ai trecut pe aici, San Sebastián va rămâne pentru totdeauna una dintre cele mai tari experienţe culinare din viaţa ta.

Bar Nestor

Bar Nestor se află în partea veche a oraşului. Aici se vând numai trei lucruri – ardei padrón, salată de roşii şi friptură txuletón. Vei aştepta pentru comandă, este un local foarte popular cu o istorie care începe undeva prin 1980, dar vei mânca cea mai bună friptură din San Sebastián. Aşa că merită să stai la coadă.

Bodegón Donostiarra

Aici aripioarele de pui şi tortilla sunt cele mai bune. Şi salata de roşii este uimitoare, iar secretul este probabil uleiul de măsline Manzanilla Cacereña. Pe această terasă savurezi cel mai bine soarele din San Sebastián, cu o bere rece, un cidru sau un vin local txakoli.

La Cuchara de San Telmo

Purceluşul de lapte este un must-try aici. Te va inspira şi supa de roşii servită cu jambon rece şi brânză Idiazábal. Probabil le vei cere reţeta, dar nu ţi-o vor da nici în ruptul capului.

Sursa: gustarte.ro


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md