12:06:53 20.04.2018
Stiri

MITA de 60 000 de euro: Fostul viceministru și-a RECUNOSCUT VINA și a fost eliberat

Anticorupție 15.07.2017 10:00 Vizualizări7626 Autor: Ziarul National
MITA de 60 000 de euro: Fostul viceministru și-a RECUNOSCUT VINA și a fost eliberat All Moldova
Veaceslav Ceban

Fostul viceministru de Interne, Veaceslav Ceban, actual angajat al Serviciului de Pază și Protecție de Stat, și finul său de cununie care lucrează la Serviciul Vamal, Stanislav Caraman, au fost eliberați din arest preventiv, după ce ambii au recunoscut că au pretins o mită de 60 de mii de euro de la un cetățean și au primit o parte din bani.

Procuratura Anticorupţie anunță că a trimis dosarul acestora în judecată, iar cei doi sunt învinuiţi de trafic de influenţă.

Potrivit procurorilor, în luna mai curent, angajatul Serviciului Vamal a pretins 20 de mii de euro de la soţia unui bărbat învinuit de fabricarea şi punerea în circulație a multiplelor carduri bancare. Vameşul susţinea că ar avea influență, prin intermediul naşului său, asupra oamenilor legii ca să-l scoată pe învinuit de sub urmărire penală, iar dosarul să fie clasat.

Finul lui Ceban a primit suma de 12 mii de euro, comunicându-i femeii că aceşti bani erau destinaţi scoaterii de sub sechestru a apartamentului şi schimbării măsurii preventive a soţului acesteia.

Mai târziu, în iunie curent, angajatul Serviciului Vamal ar fi estorcat în total 60 000 de euro de la aceeași persoană. Aceasta nu avea suma de bani cerută și s-a convenit că banii vor fi transmişi în două rate - de câte 45 000 şi 15 000 de euro. Drept soluție, finul lui Ceban i-a propus să vândă apartamentul ca să facă rost de banii solicitați.

Pe 24 iunie 2017, sub controlul organului de urmărire penală, finul lui Ceban a primit o parte din banii pretinşi - 30 000 de euro.

Procuratura susține că atât Ceban, cât și finul său și-au recunoscut integral vinovăţia şi ar putea primi o pedeapsă mai blândă.

Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi, cei doi riscă fie închisoare de până la șapte ani, fie o amendă de până la 300 de mii de lei.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că are cele mai mari șanse să devină primar general al municipiului Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md