17:17:14 21.06.2018
 
Stiri

Mii de neonazişti au luat cu ASALT un sat din centrul Germaniei

Știri 17.07.2017 08:01 Vizualizări1083 Autor: Ziarul National
Mii de neonazişti au luat cu ASALT un sat din centrul Germaniei Sursa: ziare.com

Satul Themar din landul german Thuringia, cu o populaţie de numai 3.000 de locuitori, a trebuit să primească sâmbătă circa 6.000 de simpatizanţi neonazişti, la un concert rock.

Evenimentul denumit „Rock împotriva dominaţiei străine” s-a desfăşurat paşnic până seara. Purtătorul de cuvânt al poliţiei, Patrick Martin, a afirmat că planul de securitate pentru concert a funcţionat.

Una dintre măsuri a fost desfăşurarea a aproximativ 1.000 de poliţişti din Thuringia şi din alte landuri, pentru a preveni ciocnirile spectatorilor la concert cu contramanifestanţii veniţi din afara localităţii, care s-au înregistrat în număr de 2.000. Până la urmă, au sosit doar câteva sute.

Deşi mai multe organizaţii civice, biserici şi persoane particulare au chemat la proteste împotriva neonaziştilor, la Themar a fost relativ linişte.

Zona concertului a fost înconjurată cu garduri metalice înalte, iar cei care intrau au fost percheziţionaţi de poliţişti.

Până după-masă, se înregistraseră 10 rapoarte de afişare ilegală de „simboluri ale unor organizaţii neconstituţionale”, printre care, arată DPA, este posibil să fi fost şi unele naziste. Au mai fost raportate opt incidente de distrugere a unor proprietăţi, consum de droguri şi injurii - infracţiuni comise sub influenţa alcoolului, potrivit poliţiei.


Concertul s-a desfăşurat până la miezul nopţii, într-un cort cu o capacitate de 5.000 de persoane.

Deutsche Welle informează că la eveniment au participat 6.000 de oameni.

Poliţia locală arată că nu au fost înregistrate incidente deosebite, în ciuda factorului ridicat de risc al întâlnirii şi confirmă că la concert au venit 5.955 de oameni.

Sursa: ziare.com

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2018 09:37 Ziarul National Aleea Clasicilor de sub peretele unui...

15.06.2018 09:38 Nicolae Negru Ceva nu se leagă în „strategia de rec...

11.06.2018 15:31 Ziarul National Gheorghe Erizanu: Gaudeamus și Carol ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioasă decizia Curții Constituționale din 4 iunie prin care a fost anulată Legea cu privire la funcţionarea limbilor vorbite pe teritoriul RSS Moldoveneşti, adoptată în 1989, care îi oferea limbii ruse statut de „limbă de comunicare”?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md