14:34:25 23.06.2018
 
Stiri

Maia Sandu nu crede că UNIREA cu România poate avea loc „astăzi sau mâine”: „Este NEREALIST”

Politică 12.09.2017 17:00 Vizualizări2181 Autor: Ziarul National
Maia Sandu nu crede că UNIREA cu România poate avea loc „astăzi sau mâine”: „Este NEREALIST”

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, recunoaște că în rândurile formațiunii pe care o conduce sunt mulți unioniști și că acest curent este împărtășit de o bună parte a cetățenilor R. Moldova, însă e de părere că nu e real de realizat acest deziderat astăzi sau mâine, așa cum promit unii.

„Despre Unirea cu România… Noi am discutat lucrul acesta și la Congresul precedent. Noi tot timpul am spus că relațiile cu România sunt cele mai importante și avem în rândurile noastre mulți membri care împărtășesc dezideratul Unirii cu România. Acest lucru îl cunoaștem și știm că o mare parte sau o bună parte din cetățenii R. Moldova consideră că aceasta este soluția pentru a îndrepta lucrurile în R. Moldova”, a declarat Maia Sandu în cadrul celui de-al doilea Congres PAS.

Totuși, lidera formațiunii spune că dânsa, la fel ca și noii membri ai Biroului PAS, consideră că realizarea acestui deziderat este ireal. „Noi, cel puțin membrii noului Birou PAS, considerăm că nu e real ca UE să permită unui stat membru să înghită un teritoriu care este corupt, divizat, care nu are stat de drept și toate păcatele pe care le mai are. Cei care cred și promit că pot să facă unirea astăzi sau mâine…își asumă această promisiune, dar noi o credem nerealistă”, a subliniat politiciana.

În același context, Maia Sandu a mai adăugat că Unirea nu poate avea loc din perspectiva UE și că nu poate fi impusă, așa cum s-a întâmplat anterior.

„În primul rând, din perspectiva UE, deoarece trebuie să îndeplinim niște condiții clare și, în al doilea rând, trebuie să existe un consens național la acest subiect. Aceasta poate fi doar o decizie democratică a oamenilor care locuiesc pe acest teritoriu. Nu poate fi impusă sau făcută Unirea așa cum s-a întâmplat altădată”, a conchis sursa citată la Congresul formațiunii.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Dan Cartenie 12.09.2017 18:35

Maia Sandu, iată „speranța” RM. Păcat!Dacă așa arată „pro-europeismul” politic de la Chișinău, atunci e jale!

Mihai 12.09.2017 22:32

Imi place ca a spus lucrurilor pe nume,chiar daca cu riscul de a se pomeni cu oale sparte de capul ei...Ce folos din faptul ca unii promit imposibilul? Ca sa existe motive pentru deceptie,ulterior?

Dragos 13.09.2017 09:26

Din pacate asa este, unirea nu va avea loc, sa zicem in ultimii 10 ani. Unirea este o nebuloasa din care fomistii, fripturistii, oportunistii, vandutii trag foloase. Chiar si maniacul depresiv Plahoit trage...Si Dodoloaie trage, nemaivorbind de Inselaru s.a.

Ciocana 13.09.2017 12:32

RM pe parcursul existenţei sale a încercat să se alăture diferitor modele de dezvoltare, sa orientat ba spre apus, ba spre răsărit, a avut la conducere partide şi persoane de diferite culori politice. Rezultatul, însă, a fost tot timpul dezastruos pentru majoritatea populaţiei. Trebuie să recunoaştem că noi nu avem nici temelie istorică, nici potenţial economic şi uman suficient pentru a construi o societate prosperă. Mai şi suntem împiedicaţi să facem acest lucru de către imperiul care ne-a stăpânit în total mai bine de 150 ani. Dacă vrem să trăim mai bine, să asigurăm o perspectivă clară urmaşilor noştri şi să-i întorcem pe majoritatea conaţionalilor noştri acasă, trebuie cu toţii să muncim pentru înfăptuirea Unirii cu România. RDG sa unit cu RFG nu atunci când cei de la răsărit au atins un nivel de dezvoltare comparabil cu a celor de la apus, ci invers, s-au unit pentru a face un efort comun, mai eficient şi mai rapid pentru ridicarea nivelului de trai. Noi, însă, sub influenţa intereselor imperiale, cu concursul agenţilor Rusiei şi a profitorilor autohtoni, insistăm pe statalitatea noastră iluzorie şi păguboasă, care şi-a dovedit ineficienţa totală. Ce nu ne ajunge nouă ca să alegem unica soluţie corectă şi pragmatică - minte, luciditate, bunăvoinţă sau toate la un loc?

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.06.2018 10:49 Nicolae Negru Nicolae Negru // S-a împușcat Plahotn...

18.06.2018 09:37 Ziarul National Aleea Clasicilor de sub peretele unui...

15.06.2018 09:38 Nicolae Negru Ceva nu se leagă în „strategia de rec...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioasă decizia Curții Constituționale din 4 iunie prin care a fost anulată Legea cu privire la funcţionarea limbilor vorbite pe teritoriul RSS Moldoveneşti, adoptată în 1989, care îi oferea limbii ruse statut de „limbă de comunicare”?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md