17:16:58 21.06.2018
 
Stiri

VIDEO // Directorul FBI depune MĂRTURIE în ancheta privind ipoteticul contact dintre Moscova și campania acestuia

Știri 20.03.2017 17:00 Vizualizări1971 Autor: Ziarul National
VIDEO // Directorul FBI depune MĂRTURIE în ancheta privind ipoteticul contact dintre Moscova și campania acestuia mediafax.ro

James Comey, directorul FBI, este aşteptat să apară luni înaintea comitetului congresional pentru a răspunde unor întrebări cu privire la ipotetica interceptare a convorbirilor lui Donald Trump pe perioada campaniei prezidenţiale şi a posibilului contact dintre Moscova şi campania acestuia, informează mediafax.ro

James Comey va apărea în faţa Camerei Reprezentanţilor alături de foşti şi actuali şefi ai serviciilor de informaţii, informează The Guardian.

Una dintre întrebările la care va răspunde Comey este dacă convorbirile telefonice din biroul lui Donald Trump au fost interceptate pe perioada campaniei din 2016, lucru vehiculat în repetate rânduri, fără a fi susţinut de probe. Se pare că directorul FBI ar fi spus membrilor Congresului că această acuzaţie nu este una întemeiată.

Alături de Comey vor depune mărturie amiralul Michael Rogers, directorul agenţiri naţionale de securitate, John Brennan, directorul CIA în cadrul Administraţiei Barack Obama, James Clapper, fostul director al serviciului naţional de informaţiii.

Guvernul federal a lansat multiple investigaţii în privinţa ingerinţelor Rusiei în campania prezidenţială a SUA din anul 2016 şi a posibilului contact dintre Moscova şi campania lui Donald Trump.

În luna februarie, fostul consilier al preşedintelui SUA pentru securitate naţională, Michael Flynn, a demisionat pe fondul unui scandal generat de discuţiile pe care le-ar fi avut cu ambasadorul rus pe tema sancţiunilor americane înaintea investirii lui Donald Trump. Întrevederea dintre Trump şi Serghei Kislyak a ieşit la suprafaţă în urma dezvăluirilor despre cum cel puţin cinci mebri ai echipei de campanie ai lui Donald Trump, inclusiv procurorul general, Jeff Session, au intrat în contact cu Kislyak înainte de punerea în funcţie a noului preşedinte american.

Flynn nu va apărea luni în faţa Camerei Reprezentanţilor, dar cu siguranţă acest subiect va fi abordat.

O altă persoană ce va depune mărturi luni este Sally Yates, fost procuror general în funcţie, care se pare că ar fi avertizat Casa Albă, la sfârşitul lunii decembrie 2016, că Flynn era vulnerabil în faţa şantajului din cauza contactelor sale cu Kislyak. Yates, ce a fost concediat pentru că nu a susţinut decretul antiimigraţie emis de Donald Trump, va fi chestionat în privinţa avertizărilor lansate cu privire la fostul consilier al preşedintelui american.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2018 09:37 Ziarul National Aleea Clasicilor de sub peretele unui...

15.06.2018 09:38 Nicolae Negru Ceva nu se leagă în „strategia de rec...

11.06.2018 15:31 Ziarul National Gheorghe Erizanu: Gaudeamus și Carol ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioasă decizia Curții Constituționale din 4 iunie prin care a fost anulată Legea cu privire la funcţionarea limbilor vorbite pe teritoriul RSS Moldoveneşti, adoptată în 1989, care îi oferea limbii ruse statut de „limbă de comunicare”?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md