11:08:40 27.05.2018
 
Stiri

Locuință de LUX, în dar pentru deputatul Sârbu: A dormit la hotelul „Codru” înainte de a anunța că pleacă de la comuniști

Anticorupție 10.01.2017 09:12 Vizualizări13834 Autor: Ziarul National

Migrarea din 2012, de la comunişti la democraţi, a fost benefică pentru deputatul Sergiu Sârbu. Pe lângă cariera parlamentară şi realizările în plan personal (devine vicepreşedinte al Parlamentului, îşi întemeiază o familie şi este autorul a 50 de iniţiative legislative în 2016), Sergiu Sârbu devine proprietarul a două apartamente, dintre care unul donat de fratele mai mic.

Potrivit crimemoldova.com, apartamentul de lux al democratului este situat la parterul unui bloc de pe bulevardul Traian din sectorul Botanica al capitalei. Apartamentul familiei Sârbu se deosebeşte de celelalte apartamente din bloc - are o curte micuţă îngrădită, mansardă, terasă, garaj şi intrare separată.

Datele cadastrale arată că Sergiu Sârbu a primit apartamentul în dar de la fratele său mai mic cu 5 ani, Vitalie Sârbu. Acesta a procurat, la rândul lui, imobilul de la magistratul Judecătoriei Botanica din Chişinău, Vitalie-Silviu Midrigan, pe 20 februarie 2015, ca în mai puţin de două luni să-l doneze fratelui său.

Vitalie Sârbu este fotograf. După absolvirea Facultăţii de jurnalism şi ştiinţe ale comunicării, acesta a lucrat un timp reporter la Agenţia de presă „Moldpres”. A fost fotograful lui Mihai Ghimpu în timp ce acesta deţinea funcţia de şef interimar al statului, apoi a plecat la un stagiu în SUA. Acum este liber profesionist. O sesiune foto la Vitalie Sârbu începe de la 50 de euro pentru o oră. Fratele deputatului PD mai câştigă fotografiind nunţi şi cumetrii, scrie aceeași sursă.

Potrivit declaraţiei de venit pentru anul 2015, Sergiu Sârbu nu este un om sărac. În afară de apartamentul donat de frate, cu valoarea cadastrală de aproape 810 mii de lei, parlamentarul mai deţine în proprietate, începând cu anul 2012, un apartament de aproape 70 de metri pătraţi, estimat de Cadastru la 436 de mii de lei.

Sergiu Sârbu mai declară în proprietate o vilă de 58 de metri pătraţi şi două terenuri într-o suburbie a capitalei. Fruntaşul democrat susţine că nu dispune de automobil. Doar soţia sa circulă cu un „BMW X5”, produs în anul 2014, pe care l-ar fi luat cu împrumut. În schimb, deputatul este plin de datorii. Ultimul credit, în sumă de 900 de mii de lei, l-a luat în 2015 şi urmează să-l achite până în anul 2035.

Menționăm că, în decembrie 2012, „Jurnal de Chișinău” a scris despre faptul că, în noaptea de dinaintea anunțului privind părărsirea Partidului Comuniștilor, Sârbu a dormit la hotelul „Codru” al democratului Vladimir Plahotniuc. Peste puțin timp, Sârbu a aderat la PD. Atunci, liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, a declarat că Sârbu „a fost cumpărat” ca să părăsească PCRM și să adere la PD.

Amintim că deputatul Sergiu Sârbu se numără printre autorii proiectului de lege privind legalizarea capitalurilor și stimularea fiscală care, potrivit experților, ar urmări „legalizarea averilor dobândite ilegal”.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Dinu 10.01.2017 11:49

Omul are un apartament, da in video ne arata un bloc intrag, mare stire bomba... Spre comparatie cu multi altii acesta locuieste la bloc si nu in castele pe la Schinoasa precum Nastase.

Ion 10.01.2017 12:52

Sergiu Sarbu pentru bani se fute si in cur si in gura!

Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că va câștiga turul doi al alegerilor locale noi din municipiul Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md