Krasnoselski amenință din nou Chișinăul: „La RĂZBOI nu există învingători”: „Transnistria, teritoriu rusesc”


Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, îi recomandă Chișinăului să „nu ne încerce curajul” atunci când cere la ONU discutarea subiectului privind retragerea trupelor rusești din Transnistria.
„Eu recomand tuturor să nu ne încerce curajul. Vă spun aceasta în calitate de preşedinte, de comandant suprem şi de general. Nu vă veţi alege cu nimic bun din aceasta. Dimpotrivă, trebuie să căutăm un numitor comun pentru a soluţiona problemele economice, culturale şi cele umanitare. Nu trebuie să ne gândim la război. La război nu există învingători. Există o frază excelentă: Cel ce se pregăteşte de război, nu trebuie să se aştepte la victorie, dar la înfrângerea, pe care n-o poţi evita”, a declarat Krasnoselski într-o conferință de presă susținută ieri la Tiraspol, scrie novostpmr.com.
Potrivit liderului separatist, Transnistria se confruntă cu o nouă politică internațională, în contextul războiului din Ucraina și intenția R. Moldova de a alunga „pacificatorii ruși” din regiune.
„Republicii Moldova încă nu i-a trecut dorinţa de a soluţiona problema pe cale de război. Curtea Constituţională a Republicii Moldova a calificat Rusia drept stat ocupant, iar Transnistria – regiune ocupată. Pacificatorii au demonstratm punându-şi viaţa în pericolm că sunt eficienţi. Timp de 25 de ani nu a murit niciun pacificator, nu s-a produs niciun conflict serios. Acum, concluzionăm că pacificatorii ruşi ameninţă cu pacea Republica Moldova”, a spus Krasnoselski.
În cadrul unui alt eveniment, produs ieri în Transnistria, Krasnoselski a subliniat că „misiunea de pacificare a rușilor” din Transnistria are „rădăcini adânci”, făcând referire la un monument instalat în 1912 la Tighina de soldații ruși, și „nu poarte fi schimbată cu niciuna”.
„Când cineva întreabă „al cui este acest pământ”, tot timpul putem spune că „acest pământ este al lumii ruse, stropită cu sângele soldatului rus”, a afirmat liderul separatist, adăugând că în Transnistria nu există o altă istorie a misiunii de pacificare, decât „istoria Rusiei, a pacificatorului rus, a soldatului rus”.









































































