08:16:36 21.05.2018
 
Stiri

Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang au DEBUTAT. Când vor concura cei doi sportivi ai R. Moldova

Sport 10.02.2018 17:30 Vizualizări1332 Autor: Ziarul National
Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang au DEBUTAT. Când vor concura cei doi sportivi ai R. Moldova

Jocurilor Olimpice de iarnă au debutat ieri cu ceremonia şi defilarea sportivilor pe Stadionul Olimpic din PyeongChang, în zona montană aflată la 50 km de Gangneung.

Portdrapelul R. Moldova la ceremonia de deschidere a fost schiorul Nicolae Gaiduc. Alături de Gaiduc a defilat sportivul naturalizat Cristopher Hoerl, Larisa Popov și Nadejda Bria.

Primul moldovean care va intra în concurs la Jocurile Olimpice din PyeongChang este Cristopher Hoerl. Austriacul naturalizat va debuta pe 11 februarie, ora 04:00 (ora Chișinăului) la schi alpin, disciplina downhill. Ulterior, la 13 februarie, va evolua la cursa combinată (downhill, ora 04:30 și slalom, ora 08:00). La 15 februarie, Hoerl urmează să participe la super-G, de la ora 04:00 (ora Chișinăului).

Al doilea sportiv moldovean, Nicolae Gaiduc, va concura pe 16 februarie, ora 08:00 (ora Chișinăului) la schi fond 15 km liber.

Menționăm că delegația R. Moldova la JO de iarnă este compusă din 7 membri: sportivii Nicolae Gaiduc și Cristopher Hoerl, antrenorii Nadejda Bria și Johan Frisck, jurnalistul Sandu Mihai, dar și doi reprezentanți ai Comitetului Național Olimpic și Sportiv: Larisa Popov (conducător de echipă) și Cristina Vasilianov (secretar general al CNOS, șef de misiune). De asemenea, la PyeongChang se află și președintele CNOS, Nicolae Juravschi, care însă nu face parte din echipa R. Moldovei, aflându-se în Coreea de Sud în calitatea sa de președinte al CNOS, membru al Comitetului Internațional Olimpic.

La cea de-a XXII-a ediție a JO sunt aşteptaţi circa 50.000 de participanţi din peste 95 de ţări. Vor avea loc 102 evenimente sportive la 15 discipline din şapte sporturi: patinaj (patinaj artistic, patinaj viteză şi patinaj viteză pe pistă scurtă), schi (schi alpin, schi fond, schi acrobatic, combinata nordică, sărituri cu schiurile şi snowboard), bob (bob şi scheleton), biatlon, curling, hochei pe gheaţă şi sanie.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.05.2018 09:19 Nicolae Negru Paradoxuri electorale sau cu cine votăm

16.05.2018 10:40 Vasile Gârneț Fragmente de jurnal – „Moartea lui St...

14.05.2018 09:02 Nicolae Negru Există vreo șansă de împăcare între n...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că are cele mai mari șanse să devină primar general al municipiului Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md