10:16:04 19.10.2017
Stiri

INFOGRAFIC // Rachetele instalate de Rusia în Crimeea sunt capabile să lovească majoritatea țărilor UE

Știri 12.08.2017 13:30 Vizualizări1411 Autor: Ziarul National
INFOGRAFIC // Rachetele instalate de Rusia în Crimeea sunt capabile să lovească majoritatea țărilor UE BBC

În raza de distrugere a rachetelor rusești desfășurate de Rusia în Crimeea se află majoritatea țărilor UE. O infografie în acest sens a fost publicată de Ministerul teritoriilor ocupate temporar din Ucraina.

Se remarcă faptul că, în decembrie 2015, Flota Mării Negre a Federației Ruse a fost completat cu două nave – „Zelionîi Dol“ și „Serpuhov“, care sunt echipate cu sisteme de rachete „Kalibr-NK“. Acest armament, în cazul utilizarii de rachete de tip ZM-14 (SS-N-27 Sizzler) permit lovirea țintelor pe o rază de 2.500 km.

Astfel, cele doua nave, aflate langa coasta Crimeei, pot lansa rachete care sa loveasca ținte din România și pana în Franța sau țările scandinave, dar si în Orientul Mijlociu, Africa de Nord, precum și un punct strategic important precum Canalul Suez.
Se subliniază că Rusia pune accentul pe astfel de nave pentru ca Tratatului INF din 1987 interzice rachete de croazieră terestre similare ZM-14. În timp ce o navă înarmată cu astfel de rachete este relativ ieftină și poate profita de avantajul aflării sub protecția forțelor de coastă pentru a lansa atacuri de pe mare. În momentul de față, „Zelionîi Dol“ și „Serpuhov“ fac parte din flota Baltica a Rusiei, ceea ce înseamna ca în zona afectată se află aproape toate țările europene, inclusiv Islanda.

Anterior, cele doua nave, care la vremea respectiva erau in componența Flotei Mării Negre a Rusiei, au lansat lovituri cu rachete in trei randuri împotriva unor ținte de pe teritoriul sirian.

Sursa: paginaderusia.ro

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că UE trebuie să revizuiască Acordul de asociere și să suspende finanțarea R. Moldova, după aprobarea sistemului electoral mixt?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md