11:07:31 27.05.2018
 
Stiri

IMPORTANT pentru șoferi: Cât vor mai fi valabile permisele de conducere eliberate în R. Moldova pe teritoriul Federației Ruse

Moldovenii în lume 08.04.2017 18:30 Vizualizări4709 Autor: Ziarul National
IMPORTANT pentru șoferi: Cât vor mai fi valabile permisele de conducere eliberate în R. Moldova pe teritoriul Federației Ruse Adevarul

Un deputat din Duma de Stat a propus ca permisul de conducere străin să fie recunoscut valabil încă un an pe teritoriul Federației Ruse, deși acest termen urma să expire în vara acestui an.

Potrivit șefului Comisiei transport și construcții, deputatul Dumei de Stat a Rusiei, Evgheni Moskviciov, acum patru ani, Camera inferioară a Parlamentului a adoptat legea potrivit căreia „din data de 1 iunie 2017, cetățenilor străini nu li se va permite să lucreze în baza permisului de conducere străin“.

„De aceea, eu propun, reieșind din faptul că doar 10% în anul 2016 au fost instruiți și au primit permisul de conducere (rus - nota TASS), să extindem legea pentru ultima oară, până pe 1 iunie 2018 și aici să punem punct definitiv“, a declarat deputatul, citat de viza.md.

Parlamentarul a subliniat, de asemenea, necesitatea de a crea condiții pentru a le fi asigurată tuturor cetățenilor străini posibilitatea de a obține permisul de conducere rus pentru toate categoriile necesare.

În acest scop, potrivit spuselor lui Moskviciov, Ministerul Educației al Federației Ruse ar trebui să elaboreze „un program de instruire dur“ și că în fiecare regiune din țară școlile auto să fie asigurate cu automobile atât pentru instruirea conducătorilor auto, cât și pentru susținerea examenului.

Menționăm că, în luna mai 2015, Consiliul Federației a aprobat legea care prelungește pentru doi ani, până pe 1 iunie 2017, termenul-limită până la care conducătorii auto străini care lucrează pe teritoriul Federației Ruse trebuie să-și schimbe permisele, obținându-le pe cele rusești.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că va câștiga turul doi al alegerilor locale noi din municipiul Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md