11:10:42 18.12.2017
Stiri

IMPORTANT pentru șoferi: Cât vor mai fi valabile permisele de conducere eliberate în R. Moldova pe teritoriul Federației Ruse

Moldovenii în lume 08.04.2017 18:30 Vizualizări4467 Autor: Ziarul National
IMPORTANT pentru șoferi: Cât vor mai fi valabile permisele de conducere eliberate în R. Moldova pe teritoriul Federației Ruse Adevarul

Un deputat din Duma de Stat a propus ca permisul de conducere străin să fie recunoscut valabil încă un an pe teritoriul Federației Ruse, deși acest termen urma să expire în vara acestui an.

Potrivit șefului Comisiei transport și construcții, deputatul Dumei de Stat a Rusiei, Evgheni Moskviciov, acum patru ani, Camera inferioară a Parlamentului a adoptat legea potrivit căreia „din data de 1 iunie 2017, cetățenilor străini nu li se va permite să lucreze în baza permisului de conducere străin“.

„De aceea, eu propun, reieșind din faptul că doar 10% în anul 2016 au fost instruiți și au primit permisul de conducere (rus - nota TASS), să extindem legea pentru ultima oară, până pe 1 iunie 2018 și aici să punem punct definitiv“, a declarat deputatul, citat de viza.md.

Parlamentarul a subliniat, de asemenea, necesitatea de a crea condiții pentru a le fi asigurată tuturor cetățenilor străini posibilitatea de a obține permisul de conducere rus pentru toate categoriile necesare.

În acest scop, potrivit spuselor lui Moskviciov, Ministerul Educației al Federației Ruse ar trebui să elaboreze „un program de instruire dur“ și că în fiecare regiune din țară școlile auto să fie asigurate cu automobile atât pentru instruirea conducătorilor auto, cât și pentru susținerea examenului.

Menționăm că, în luna mai 2015, Consiliul Federației a aprobat legea care prelungește pentru doi ani, până pe 1 iunie 2017, termenul-limită până la care conducătorii auto străini care lucrează pe teritoriul Federației Ruse trebuie să-și schimbe permisele, obținându-le pe cele rusești.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
18.12.2017 09:17 Nicolae Negru Un an cu Dodon, realizări imaginare, ...

15.12.2017 09:19 Nicolae Negru Din nou cu fața spre Vest, cu aceleaș...

11.12.2017 09:19 Nicolae Negru Alexandru Moșanu, un politician europ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
În ce situație credeți că ar avea mai mult de câștigat Partidul Acțiune și Solidaritate, condus de Maia Sandu, la viitoarele alegeri parlamentare?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md