09:27:26 22.05.2018
 
Stiri

FOTO // Semafor INTELIGENT, instalat în Chișinău: Intersecția în care va funcționa

Social 16.05.2018 15:21 Vizualizări865 Autor: Ziarul National
FOTO // Semafor INTELIGENT, instalat în Chișinău: Intersecția în care va funcționa

Un nou obiectiv de semafor inteligent, direcționat prin GSM și care a costat 660 de mii de lei, a fost instalat în Chișinău.

Obiectivul de semafor va fi pus în funcţiune începând de mâine, la ora 10.00, și se află pe șos. Balcani, intersecție cu strada Petricani din sectorul Râșcani al capitalei.

Potrivit Primăriei Chișinău, obiectivul inteligent de fluidizare a circulației rutiere este alcătuit din nouă semafoare pe bază de LED, direcționate prin GSM și dotate cu senzori pentru colectarea informațiilor ce va asigura dirijarea adaptivă a transportului în zonă nonstop.

Decizia de a monta semaforul la una dintre cele mai aglomerate intersecții cu șoseaua de centură a capitalei a fost luată pentru a spori securitatea circulației din zonă, reducerea ambuteiajelor și fluidizarea traficului rutier.

Lucrările de construcție a semaforului au durat două săptămâni și au fost executate de către întreprinderea „NET-Sistem” SRL. Costul total al lucrărilor este 660 de mii de lei.

Un obiectiv similar de semafor a fost montat la finele anului trecut, pe șoseaua Balcani, intersecție cu str. Tudor Vladimirescu, orașul Durlești și satul Dumbrava, comuna Trușeni.


Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că va câștiga turul doi al alegerilor locale noi din municipiul Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md