09:23:22 24.05.2018
 
Stiri

FOTO // Președintele a semnat DECRETUL, după care a ieșit în stradă să facă o „baie de mulțime”. Militarii au fost ALINIAȚI pentru Dodon

Politică 21.04.2017 12:47 Vizualizări12827 Autor: Ziarul National
FOTO // Președintele a semnat DECRETUL, după care a ieșit în stradă să facă o „baie de mulțime”. Militarii au fost ALINIAȚI pentru Dodon

Președintele Igor Dodon a semnat, astăzi-dimineață, un decret prin care a dispus luarea mai multor măsuri pentru înlăturarea consecințelor calamităților naturale cauzate de ninsorile abundente din ultimele două zile.

În legătură cu situația creată, Dodon a dispus mobilizarea totală a Armatei Naționale pentru înlăturarea consecințelor calamităților naturale și a solicitat Guvernului și instituțiilor de stat întreprinderea tuturor acțiunilor ce se impun pentru lichidarea consecințelor.

Totodată, acesta a cerut autorităților competente evaluarea necesităților în ce privește ajutorul financiar și umanitar care poate fi acordat în următoarele zile și în perspectivă, dar și riscurile unor eventuale inundații și alte consecințe negative care pot avea loc.

„M-am adresat autorităților publice locale în vederea asigurării cu tot necesarul pentru buna funcționare a instituțiilor, în special cele cu caracter social, spitale, policlinici, inclusiv asigurarea cu agent termic a acestor instituții, dar și a fondului locativ după caz, sau solicitări din partea populației. Examinăm posibilitatea împreună cu Guvernul de a ne adresa împreuna Parlamentului în vederea declarării stării de situație excepțională și toate opțiunile de adresare către partenerii externi, instituții și organizații internaționale, state, pentru ajutor financiar și umanitar în vederea lichidării consecințelor în urma situației create”, a anunțat Dodon.

Ulterior, Igor Dodon a ieșit pe strada 31 August 1989, acolo unde erau mobilizați militarii trupelor de carabinieri. Carabinierii s-au aliniat pentru a-l saluta pe șeful statului. La fel s-a întâmplat și în cazul militarilor Armatei Naționale. Igor Dodon s-a îndreptat mai apoi la Departamentul Situații Excepționale, acolo unde a avut o scrută discuție cu șeful instituției, Mihai Harabagiu.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.05.2018 20:02 Ziarul National Aleksandr Soljenițîn: „Oamenii L-au u...

21.05.2018 09:19 Nicolae Negru Iluzii și deziluzii electorale

18.05.2018 09:19 Nicolae Negru Paradoxuri electorale sau cu cine votăm

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că va câștiga turul doi al alegerilor locale noi din municipiul Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md