18:44:23 16.12.2017
Stiri

EXPLICAȚIE: Ambasadorul Marii Britanii la Chișinău, CONVOCAT la MAEIE în legătură cu vizita lui Krasnoselski la Londra

Politică 19.06.2017 20:50 Vizualizări2578 Autor: Ziarul National
EXPLICAȚIE: Ambasadorul Marii Britanii la Chișinău, CONVOCAT la MAEIE în legătură cu vizita lui Krasnoselski la Londra
Vadim Krasnoselski

Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii în Republica Moldova, Lucy Joyce, a fost convocat astăzi la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) unde i s-au cerut explicații cu privire la deplasarea în Marea Britanie, pe parcursul săptămânii trecute, a așa-zișilor lideri transnistreni.

„Şefa misiunii diplomatice britanice a confirmat faptul că deplasarea în cauză a purtat un caracter privat şi că organizatorul acesteia a fost „Oxford Union”, o asociaţie studenţească specializată în organizarea unor dezbateri pe diverse teme de interes academic. Totodată, ea a ţinut să sublinieze că reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe al Marii Britanii au profitat de această ocazie pentru a le comunica direct liderilor de la Tiraspol poziţia oficială a Guvernului britanic, potrivit căreia conflictul transnistrean urmează să fie soluţionat cu respectarea principiului suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova şi atribuirii unui statut special Transnistriei”, susține MAEIE într-un comunicat de presă.

Chiar dacă viceministrul de Externe, Lilian Darii, a „manifestat înţelegerea deplină faţă de bunele intenţii ale Guvernului britanic vizând procesul de reglementare a conflictului transnistrean”, oficialul de la Chișinău a atras atenţia Ambasadei britanice asupra „inoportunităţii unor astfel de acţiuni pe viitor”.

CITIȚI și Krasnoselski RÂDE de autoritățile de la Chișinău: „Fie și vizită privată la MAE britanic, dacă cineva e mai liniștit așa”

Potrivit lui Darii, abuzurile şi derapajele politice comise frecvent în ultimul timp de către așa-zișii lideri de la Tiraspol, „care tind să folosească orice tribună pentru propagarea ideilor secesioniste şi inducerea în eroare a opiniei publice, subminează eforturile întreprinse cu sprijinul partenerilor internaţionali în vederea identificării unei soluţii cuprinzătoare şi durabile pentru conflictul transnistrean, în baza respectării suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova”.

Menționăm că, pe lângă lecția publică ținută studenților de la Oxford, liderul nerecunoscut de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski a avut și o întâlnire la Ministerul britanic de Externe unde spune că a fost invitat.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
15.12.2017 09:19 Nicolae Negru Din nou cu fața spre Vest, cu aceleaș...

11.12.2017 09:19 Nicolae Negru Alexandru Moșanu, un politician europ...

08.12.2017 09:19 Nicolae Negru Moscova se răzbună pe Plahotniuc?

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
În ce situație credeți că ar avea mai mult de câștigat Partidul Acțiune și Solidaritate, condus de Maia Sandu, la viitoarele alegeri parlamentare?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md