09:31:14 24.05.2018
 
Stiri

Exodul europenilor // Aproximativ un milion de muncitori calificaţi plănuiesc să părăsească Marea Britanie, după Brexit

Moldovenii în lume 28.08.2017 14:00 Vizualizări2630 Autor: Ziarul National
Exodul europenilor // Aproximativ un milion de muncitori calificaţi plănuiesc să părăsească Marea Britanie, după Brexit Mediafax

Aproximativ un milion de cetăţeni ai Uniunii Europene ce muncesc în Marea Britanie, dintre care mulţi deţin înalte calificări, plănuiesc să părăsească statul insular sau au decis deja aceasta, după Brexit, conform unui studiu, citat de The Independent și Mediafax.

Studiul internaţional, la care au participat 2.000 de cetăţeni ai Blocului comunitar ce lucrează în Marea Britanie şi 1.000 de cetăţeni britanici din zece state ce vor suplini cel mai probabil clasa muncitoare a UE, a determinat de asemenea că 50% dintre persoane se simt mai puţin binevenite după referendumul în privinţa Brexit.

Studiul a constatat de asemenea că 55% dintre doctoranzi şi 49% dintre cei cu post-doctorate au decis deja părăsirea statului britanic după Brexit sau iau în considerare acest lucru.

Karen Briggs, director al departamentului privind Brexit din cadrul companiei de consultanţă KPMG, ce a condus studiul a declarat: „Cercetarea noastră subliniază cât de importante vor fi acţiunile angajaţilor în cazul în care Marea Britanie va evita un exod al persoanelor cu înalte calificări. Deşi jumătate dintre persoanele din UE ce locuiesc în Marea Britanie plănuiesc să rămână în continuare pe teritoriul britanic, ceea ce decid şi celelalte persoane din Blocul comunitar este incert”.

„Pentru a contracara aceasta ne aşteptăm să observăm creşterea competivităţii între angajaţi în anii ce urmează, iar numeroase firme vor încerca să suplimenteze forţa de muncă cu roboţi şi automatizări”, a adăugat aceasta.

Punam Birly, director al departamentului pentru Angajare şi Imigrare de la KPMG, a afirmat că studiul indică faptul că puţini angajatori întreprind suficiente lucruri pentru a-şi susţine angajaţii din UE, fapt ce vulnerabilizează Marea Britanie.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.05.2018 20:02 Ziarul National Aleksandr Soljenițîn: „Oamenii L-au u...

21.05.2018 09:19 Nicolae Negru Iluzii și deziluzii electorale

18.05.2018 09:19 Nicolae Negru Paradoxuri electorale sau cu cine votăm

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că va câștiga turul doi al alegerilor locale noi din municipiul Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md