16:06:27 15.12.2017
Stiri

După ce a abandonat școala, o tânără de peste Prut a fost admisă la Medicină cu media 9,40. Povestea ei este incredibilă

Social 12.08.2017 19:00 Vizualizări2118 Autor: Ziarul National
După ce a abandonat școala, o tânără de peste Prut a fost admisă la Medicină cu media 9,40. Povestea ei este incredibilă Adevarul

O tânără din Vaslui, România, este un adevărat exemplu de ambiție și determinare. Chiar dacă acum se poate lăuda cu performanța de a fi admisă la Facultatea de Medicină cu media 9,40, povestea ei de viață este una de-a dreptul incredibilă.

Paraschiva Apostol este tânăra care a reușit să uimească pe toată lumea. Chiar dacă face parte dintr-o familie modestă, iar tatăl ei s-a stins în urmă cu ceva ani, tânăra a reușit să meargă mai departe și să își îndeplinească visul. Când era în clasa a VI-a, tânăra a fost nevoită să renunțe la studii din cauza banilor.

„Am avut neşansa să ajung într-o clasă cu copii care nu m-au primit tocmai bine, mulţi dintre ei de bani gata, care nu vorbeau cu oricine. M-am simţit marginalizată şi nu am reuşit să ma acomodez. Într-a V-a eram a treia din clasă, ori în noul loc eram cam pe la mijloc, spre coadă. Nu făceam faţă, nu aveam cu cine să discut, părinţii nu m-au înţeles. Dintr-a VII-a nu m-am mai dus deloc, am stat trei ani acasă. Aveam aproape 17 ani când a murit tata şi a venit părintele şi ne-a spus că ne va construi casă, dacă ne vom reapuca de şcoală“, a spus Paraschiva Apostol, potrivit adevarul.ro.

După moartea tatălui, preotul din satul Parpaniţa, Vasilică Mihai Paraschiv, a fost impresionat de povestea tinerei și și-a luat angajamentul de a-i fi un al doilea tată, cu condiția ca ea să își reia studiile.


La 17 ani, Paraschiva Apostol a început să meargă din nou la școală. Nu numai că a reușit să treacă cu bine de examenul de Bacalaureat, ci a reușit să fie admisă pe locurile de la buget, la Facultatea de Medicină din Iași. Pentru că a făcut liceul la seral, educația primită aici a fost mai degrabă la nivel formal, lucru care a obligat-o pe tânără să învețe singură atât pentru Bacalaureat, cât și pentru admiterea la facultate.

Chiar dacă prima încercare de a intra la facultate a fost sortită eșecului, tânăra obținând media 6,40, în acest an ea a fost inclusă în programul de pregătire al profesorilor Nedea de la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi“ din Iaşi. În urma pregătirii intense, Paraschiva Apostol a reușit să intre la facultate, obținând media 9,40.

Provenind dintr-o familie cu venituri modeste, tânăra va fi susținută în continuare de Biserică.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
15.12.2017 09:19 Nicolae Negru Din nou cu fața spre Vest, cu aceleaș...

11.12.2017 09:19 Nicolae Negru Alexandru Moșanu, un politician europ...

08.12.2017 09:19 Nicolae Negru Moscova se răzbună pe Plahotniuc?

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
În ce situație credeți că ar avea mai mult de câștigat Partidul Acțiune și Solidaritate, condus de Maia Sandu, la viitoarele alegeri parlamentare?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md