14:49:28 21.04.2018
Stiri

Două persoane ar fi INFLUENȚAT unii martori în dosarul de învinuire a secretarului Consiliului local Bubuieci. O persoană a fost reținută de procurori

Anticorupție 14.12.2017 13:00 Vizualizări1555 Autor: Ziarul National
Două persoane ar fi INFLUENȚAT unii martori în dosarul de învinuire a secretarului Consiliului local Bubuieci. O persoană a fost reținută de procurori

Procurorii și ofițerii anticorupţie au reţinut ieri o persoană şi sunt în căutarea alteia, care sunt bănuite că ar fi determinat doi martori din dosarul învinuirii secretarului consiliului Bubuieci să depună declaraţii mincinoase în favoarea ultimului. Persoana bănuită a fost reţinută pe un termen de 72 de ore, iar a doua este căutată de oamenii legii.

Potrivit procurorilor, bănuiţii au venit la domiciliul unuia dintre martori pe 12 decembrie curent şi i-au solicitat să-l ajute pe secretar să se eschiveze de la răspunderea penală. Apoi, toți au mers acasă la secretar, unde se mai afla un martor. Cei doi martori au fost convinși să scrie și să semneze recipise precum că au primit 100 de mii lei de la secretar pentru un lot de teren din comuna Bubuieci.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de impunerea martorilor să dea depoziții mincinoase, bănuiţii riscă până la 3 ani de închisoare.

Citește și: Viceprimarul din Bubuieci a fost REȚINUT pentru 72 de ore. Ar fi deposedat Primăria de câteva terenuri

Amintim că, secretarul Consiliului din Bubuieci ar fi identificat patru loturi, care aparţineau Primăriei şi care urmau a fi repartizate unor localnici. Pentru a beneficia din această afacere, secretarul, împreună cu alţi complici, ar fi căutat persoane din alte localităţi ale ţării, numele şi prenumele cărora corespundeau cu datele de identificare ale adevăraţilor solicitanţi de terenuri, incluşi în lista pentru obţinerea loturilor pentru construcţie. După ce au intrat în posesia loturilor, beneficiarii ar fi făcut procuri generale pe numele secretarului Consiliului, iar ulterior acesta le-ar fi vândut. Suma cadastrală a bunurilor menţionate este de peste 700 000 de lei.

Seceretarul Consiliului de la Bubuieci este cercetat penal pentru abuz de serviciu și riscă de la doi la șase ani de închisoare sau o amendă de până la 117 500 de lei, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că are cele mai mari șanse să devină primar general al municipiului Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md