08:39:25 21.04.2018
 
Stiri

Dosarul PREȘEDINTELUI raionului Dubăsari, care ar fi fraudat licitații, a fost trimis în judecată. Funcționarul riscă până la 16 ani de ÎNCHISOARE

Anticorupție 15.03.2018 09:40 Vizualizări912 Autor: Ziarul National
Dosarul PREȘEDINTELUI raionului Dubăsari, care ar fi fraudat licitații, a fost trimis în judecată. Funcționarul riscă până la 16 ani de ÎNCHISOARE provincial.md

Procuratura Anticorupție a finalizat urmărea penală în dosarul președintelui raionului Dubăsari, Grigore Policinschi, reținut în toamna anului trecut pe Aeroport, în timp ce se întorcea de la odihnă, și l-a expediat în judecată. Funcționarul este învinuit pentru abuz de serviciu, cu cauzarea daunelor în proporţii considerabile intereselor publice şi depăşirea atribuţiilor de serviciu, soldate cu urmări grave. Policinschi nu-și recunoaște vina și pledează nevinovat.

De asemenea, procurorii au constatat că Policinschi nu și-ar fi îndeplinit corespunzător obligațiile de serviciu și ar fi avut o atitudine „neglijentă sau neconștiincioasă față de ele”, care au provocat urmări grave intereselor ocrotite de lege ale persoanei juridice.

Procurorii îi incriminează lui Policinschi delegarea, cu încălcarea normelor de procedură, a angajaților Consiliului raional Dubăsari spre participare în delegații oficiale peste hotarele R. Moldova, încheierea ilegală a unor contracte de achiziționare a serviciilor de asistență juridică, încălcarea legislației privind secretul de stat, prin aprobarea listei colaboratorilor din subordinea Consiliului raional care urmau să aibă acces permanent la secretul de stat, cu avizarea achitării plăților sub formă de sporuri la salariu în acest scop și fraudarea licitațiilor publice.

CITIȚI și Procurorii ar putea da o SOLUȚIE în dosarul președintelui raionului Dubăsari într-o lună. Policinschi: „Nu sunt vinovat. N-am furat”

De asemenea, acuzatorii spun că președintele raionului Dubăsari ar fi acordat nejustificat adaosuri salariale, prime și cadouri angajaților consiliului raional, precum și ar fi alocat din fondul de rezervă al Consiliului raional a ajutoarelor materiale nejustificate diferitor persoane.

Astfel, prin aceste acțiuni, președintele raionului Dubăsari ar fi cauzat un prejudiciu considerabile bugetului Consiliului raional Dubăsari, în mărime de aproximativ 1,5 milioane de lei.

Dacă va fi găsit vinovat, Grigore Policinschi riscă până la 16 ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pe un termen de până la 15 ani.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că are cele mai mari șanse să devină primar general al municipiului Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md