14:39:09 21.04.2018
Stiri

Donald Trump are încredere în sinceritatea lui Vladimir Putin

Știri 14.11.2017 11:20 Vizualizări398 Autor: Ziarul National
Donald Trump are încredere în sinceritatea lui Vladimir Putin Sursa: ziare.com

Președintele american Donald Trump consideră că amenințarea nucleară din partea Coreei de Nord este mai importantă decât presupusele ingerințe ale Rusiei în alegerile prezidențiale americane din 2016, a declarat duminică un consilier al Casei Albe.

Marc Short, director pentru afaceri legislative în cadrul Casei Albe, a răspuns la o întrebare privind opinia lui Trump despre evaluarea comunității de informații a SUA, potrivit căreia Rusia a încercat să influențeze alegerile de anul trecut în favoarea lui.

Duminică, Donald Trump a avut o poziție ambivalentă în privință subiectului. Aflat în Vietnam, președintele american și-a declarat susținerea pentru serviciile secrete, dar a precizat și că are încredere în sinceritatea liderului rus Vladimir Putin, care a negat acuzațiile de implicare în scrutinul american.

„El crede că, după ani de investigații, zeci de milioane de dolari din partea contribuabililor, nu există dovezi care să ateste faptul că vreun vot a fost afectat de interferențele Rusiei. Ceea ce încearcă să facă președintele acum este să recunoască faptul că amenințarea cea mai gravă cu care se confruntă SUA este Coreea de Nord, care dezvoltă arme nucleare. Armele nucleare din Coreea de Nord reprezintă o amenințare mai mare decât faptul că Rusia a cumpărat anunțuri pe Facebook în Statele Unite”, a spus Marc Short, într-un interviu pentru televiziunea NBC.

Consilierul Casei Albe a amintit faptul că Trump a promulgat noi sancțiuni împotrivă Rusiei, care vizează în special sectorul energetic. Congresul de la Washington a avut în vedere sancționarea Rusiei după acuzațiile privind presupusa ei ingerință în scrutinul prezidențial american, precum și pentru anexarea Crimeii și sprijinul acordat separatiștilor prorusi din estul Ucrainei.

„Nu negam sau spunem că nu este importantă această chestiune. Tot ce spunem este că ar fi un lucru pozitiv dacă putem convinge Rusia să ne fie partener pentru a preveni dezvoltarea armelor nucleare de către Coreea de Nord și pentru a oferi pacea în Siria”, a mai spus Marc Short.

Donald Trump a declarat că un acord între Washington și Moscova în privința situației din Siria ar salva multe vieți omenești. Președintele american a mai spus că Rusia ar putea ajuta SUA în soluționarea crizei nord-coreene.

Sursa: ziare.com

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că are cele mai mari șanse să devină primar general al municipiului Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md