04:07:11 27.04.2018
 
Stiri

Dodon vrea CAPUL Ambasadorului R. Moldova de la București, după ce diplomatul a spus că decretul care îl vizează pe Băsescu ar putea fi declarat neconstituțional

Politică 10.01.2017 12:26 Vizualizări2989 Autor: Ziarul National
Dodon vrea CAPUL Ambasadorului R. Moldova de la București, după ce diplomatul a spus că decretul care îl vizează pe Băsescu ar putea fi declarat neconstituțional WTOP

Președitele R. Moldova, Igor Dodon, anunță că va solicita Guvernului revocarea din funcție a Ambasadorului R. Moldova de la București, Mihai Gribincea, reproșându-i faptul că „a cam uitat cărui stat servește”, după ce a declarat că decretul privind retragerea cetățeniei moldovenești lui Traian Băsescu ar putea fi declarat neconstituțional.

„Din 2014, România este principalul partener comercial al Republicii Moldova - 24,8% din exporturi vin spre România, 13% din importuri vin din România. Deci, avem nişte relaţii politice, dar şi la nivel de societate foarte intense, care nu cred că pot fi influenţate foarte mult de acest decret. Cu atât mai mult că, după cum aţi menţionat şi dumneavoastră, unul dintre parlamentarii din Republica Molodva a sesizat Curtea Constituţională cu privire la acest decret de retragere a cetăţeniei. Nu vreau să anticipez rezultatul, dar experţii în domeniu spun că şansele ca acest decret să fie considerat anticonstituţional sunt foarte mari”, a declarat anterior ambasadorul Mihai Gribincea pentru digi24.ro.

Gribincea este cel în fața căruia soții Băsescu au depus jurământul atunci când au primit cetățenia R. Moldova, în toamna anului trecut.

„Sunt surprins că descopăr că unii ambasadori au devenit avocați ai unor politicieni din țara de reședință și au cam uitat cărui stat servesc. E și mai grav cînd aceștia fac comentarii politice în raport cu autoritățile statului care i-a trimis în misiune. Aceasta vorbește fie despre calificarea proastă profesională a respectivului ambasador, fie despre angajamentele lui politice în detrimentul propriului stat și a conducerii acestuia. Anume în așa mod pot fi etichetate declarațiile ambasadorului moldovean la București, care și-a permis comentarii impertinente și incompatibile cu statutul său de Ambasador. Voi cere Guvernului revocarea acestui ambasador și înlocuirea lui cu o persoană care înțelege mai bine atât competențele diplomatice, cât și interesele statului Republica Moldova”, a declarat Igor Dodon.

Amintim că fostul președinte al României, Traian Băsescu, a anunțat că este în căutarea „celui mai bun” avocat de la Chișinău care să atace decretul prin care Dodon l-a lipsit de cetățenia R. Moldova la Curtea Supremă de Justiție.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Dan Cartenie 10.01.2017 23:41

Încă o dată „felicitări” alegătorilor din R. Moldova care l-au votat pe Dodon: pot să cânte satisfăcuți „Internaționala” și să bea vodcă Stalinskaia, după pohta inimii.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.04.2018 09:00 Nicolae Negru Andrian Candu și-a scos masca?

20.04.2018 09:19 Nicolae Negru Halal clasă politică nouă!

19.04.2018 09:19 Ziarul National Octavian Țâcu // Nodul sirian: Cine c...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că are cele mai mari șanse să devină primar general al municipiului Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md