06:05:19 25.05.2018
 
Stiri

Dodon recunoaște că nu-și poate îndeplini ANGAJAMENTELE asumate și vrea deja republică PREZIDENȚIALĂ: „Moldova are nevoie de PUTEREA DURĂ a președintelui”

Politică 19.05.2017 13:10 Vizualizări2027 Autor: Ziarul National
Dodon recunoaște că nu-și poate îndeplini ANGAJAMENTELE asumate și vrea deja republică PREZIDENȚIALĂ: „Moldova are nevoie de PUTEREA DURĂ a președintelui”

Șeful statului Igor Dodon nu s-ar mulțumi doar cu prerogative suplimentare pentru dizolvarea Parlamentului, dar și-ar dori ca țara noastră să fie o republică prezidențială, iar președintele să aibă puteri absolute. Declarații în acest sens au fost făcute astăzi, după o întrevedere cu experții Comisiei de la Veneția, care au venit să evalueze propunerile prin care șeful statului cere să aibă atribuții suplimentare de dizolvare a Parlamentului.

„Eu înțeleg poziția celor din PD și a clonelor lor. Ei au monopolizat puterea în stat și nu-i permit președintelui să-și exercite mandatul. Puterea în stat trebuie să fie echilibrată. Dar nu-i înțeleg pe acești pigmei politici, PCRM și PLDM, care declară una în stradă și altceva acum. Ei înțeleg că nu mai au șansa să acceadă în Parlament și și-au dat arama pe față. Dacă această inițiativă nu este susținută de majoritatea parlamentară, atunci vom avea susținerea majorității cetățenilor, în cadrul referendumului de pe 24 septembrie”, a declarat Dodon.

Șeful statului lasă să se înțeleagă că referendumul consultativ ar putea să aibă loc, chiar dacă anterior premierul Pavel Filip a declarat că nu sunt bani în buget pentru organizarea lui. „Dar dacă acesta (referendumul consultativ n.r.) va avea loc concomitent cu unele alegeri sau alt referendum? O să vedem”, a sugerat Igor Dodon.

În continuare, șeful statului, care a promis în campania electorală prezidențială că va face lucruri bune pentru ridicarea nivelului de viață al cetățenilor, vrea deja republică prezidențială.

„Sunt sigur că atunci când vom pune problema instituirii republicii prezidențiale, iar acest lucru se va întâmpla, vom avea susținerea majorității cetățenilor. Moldova are nevoie de puterea dură a președintelui, după exemplul altor state. Vom ajunge și la această etapă. Dacă această majoritate parlamentară nu va susține această inițiativă, atunci o să revenim la ea după alegerile anticipate sau ordinare. Dacă oamenii au votat pentru președinte, atunci el trebuie să îndeplinească voința poporului, dar să nu-i fie blocate toate inițiativele”, a conchis sursa citată.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Aculina 19.05.2017 14:09

Dodon nici odata nu va fi presedintele tuturor. presedintele tarii nu are dreptul sa disconsidere cetatenii tarii. Azi nui convin unii maine altii mai pe urma inca alta categorie si cu cine ramaine??? Cred ca asemenea ddeclaratii nu fac cinste unui presedinte.

misa 19.05.2017 14:57

pofta comuneakului asiatik

mache 19.05.2017 23:29

basarabeni, votati-va dodonul ! dati-i puteri absolute, el va va duce in paradisul rusesc si va bloca granita de pe prut, ca sa nu va molipsiti de rahatul european ! basarabeni, votati dodon, presedinte aboslut !!!

misa 20.05.2017 10:42

a inteles asta cind asculta imnul moldovanului pe piata rosie printr tankuri si rakete

Petru 22.05.2017 02:28

Mi-ar fi rușine.Probabil prietenii vor să scape de el și i-a adaugat ceva în ceaiul de dimineață.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.05.2018 20:02 Ziarul National Aleksandr Soljenițîn: „Oamenii L-au u...

21.05.2018 09:19 Nicolae Negru Iluzii și deziluzii electorale

18.05.2018 09:19 Nicolae Negru Paradoxuri electorale sau cu cine votăm

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că va câștiga turul doi al alegerilor locale noi din municipiul Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md