21:56:01 15.12.2017
Stiri

Deputații, la COADĂ să semneze o declarație ÎMPOTRIVA corupției

Anticorupție 12.10.2017 14:00 Vizualizări2279 Autor: Ziarul National

Cel puțin 53 de deputați au semnat astăzi Declarația Biroului național din Republica Moldova al Organizației globale a parlamentarilor împotriva corupției (GOPAC), citită în Parlament.

În declarația respectivă este scris că cel mai mare impediment în calea prosperității țării este anume corupția, iar cetățenii Republicii Moldova așteaptă de la aleșii poporului un angajament onest, asumat, de a duce lupta anticorupție până la capăt.

Declarația conține un apel pentru realizarea angajamentelor în domeniul combaterii corupției asumate în dialog cu partenerii de dezvoltare, promovarea și respectarea, în noua sesiune plenară, a principiilor de integritate, etică și conduită acceptate în parlamentele statelor democratice.

Menționăm că, în anul 2016, un grup de deputați din Parlamentul Republicii Moldova s-a alăturat rețelei GOPAC și s-au angajat să lupte contra corupției folosind instrumentarul pe care îl au la dispoziție - legi și politici, advocacy, interpelări, mesaje și apeluri publice. Acest gruo s-a angajat să inițieze o rundă de consultări și discuții cu cetățenii pe subiectul corupției și cu organizațiile societății civile implicate în cercetarea și prevenirea corupției.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
15.12.2017 09:19 Nicolae Negru Din nou cu fața spre Vest, cu aceleaș...

11.12.2017 09:19 Nicolae Negru Alexandru Moșanu, un politician europ...

08.12.2017 09:19 Nicolae Negru Moscova se răzbună pe Plahotniuc?

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
În ce situație credeți că ar avea mai mult de câștigat Partidul Acțiune și Solidaritate, condus de Maia Sandu, la viitoarele alegeri parlamentare?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md