18:28:18 21.03.2018
Stiri

Deputații din R. Moldova își vor putea cumpăra CADOURILE pe care le primesc, dacă valoarea acestora este mai mare de 1 000 de lei

Politică 20.03.2017 15:07 Vizualizări842 Autor: Ziarul National
Deputații din R. Moldova își vor putea cumpăra CADOURILE pe care le primesc, dacă valoarea acestora este mai mare de 1 000 de lei

Cadourile oferite deputaților, consilierilor și funcționarilor din cadrul Secretariatului Parlamentului trebuie să fie declarate în termen de cinci zile de la primire, iar Parlamentul anunță că va face publică lista „atențiilor” primite de legislatori anual.

Biroul permanent al Parlamentului a aprobat Regulamentul cu privire la evidența, evaluarea, păstrarea, utilizarea și răscumpărarea cadourilor simbolice, a celor oferite din politețe sau cu prilejul anumitor acțiuni de protocol.

Evidența și evaluarea cadourilor va fi făcută de o Comisie specială din cadrul Secretariatului Parlamentului, care va lua în considerare prețul estimativ indicat de beneficiar sau de documentele care îl însoțesc.

Produsele perisabile, medaliile, decorațiile, insignele, ordinele, eșarfele, coloanele nu cad sun incidența Regulamentului respectiv.

În cazul în care valoarea cadoului nu depășește suma de 1 000 de lei, Comisia va restitui cadoul beneficiarului. Dacă valoarea cadoului depășește 1 000 de lei, beneficiarul îl poate răscumpăra, achitând contravaloarea acestuia în termen de 30 de zile calendaristice în bugetul de stat.

În cazul în care un cadou are o valoare istorică, științifică sau artistică, stabilită de experții în domeniu consultați de Comisie, acesta va fi transmis cu titlu gratuit în gestiunea muzeelor, bibliotecilor sau altor instituții.

Anual, Comisia va face o inventariere a cadourilor și va propune președintelui Parlamentului lista cadourilor ce pot fi transmise cu titlul gratuit în scopuri caritabile sau pot fi înstrăinate.

Cadourile vor fi înregistrate într-un registru special, cu caracter public, denumit Registrul de evidență a cadourilor.

Totodată, cadourile vor fi păstrate în muzeul Parlamentului și expuse într-o sală de expoziție pe care o va organiza Parlamentul.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.03.2018 09:15 Ziarul National „Cu mintea nu poți înțelege Rusia”

16.03.2018 14:40 Ziarul National Aurelia Peru-Bălan // CÂTEVA NOTIȚE d...

16.03.2018 09:16 Nicolae Negru Răzvan Ivanovici (?) Vonko

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md