21:58:21 15.12.2017
Stiri

DECLARAȚIE // „Una dintre cele mai grave ameninţări la adresa securităţii Republicii Moldova o reprezintă preşedintele Igor Dodon”

Politică 21.09.2017 15:00 Vizualizări1102 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // „Una dintre cele mai grave ameninţări la adresa securităţii Republicii Moldova o reprezintă preşedintele Igor Dodon” TVR Moldova

Aplicaţiile militare comune ale forţelor paramilitare transnistrene şi trupelor ruseşti staţionate pe teritoriul Republicii Moldova constituie o provocare de proporţii la adresa securităţii naţionale.

Fostul ministru de Interne, general-maiorul Victor Catan, susține, cu referire la numărul aplicaţiilor militare în creştere care au loc în regiunea transnistreană, că aceste aplicaţii vin în contradicţie cu Convenţia moldo-rusă privind reglementarea paşnică a conflictului din regiunea transnistreană, care spune că forţele militare care se află temporar pe teritoriul Republicii Moldova vor respecta statutul de neutralitate.

„În cazul în care Federaţia Rusă îşi permite să antreneze nu numai forţele proprii, dar implicând şi forţele paramilitare transnistrene, aici este vorba că ei se pregătesc deschis împotriva Republicii Moldova”, a menţionat Catan, ieri-seară, în cadrul unei emisiuni de la „TVR „Moldova”.


Preşedintele Comisiei parlamentare pentru securitate, Roman Boţan, a afirmat în aceeași emisiune că trupele paramilitare din regiunea transnistreană şi trupele ruseşti staţionate pe teritoriul ţării sunt înzestrate militar foarte bine. Deputatul susţine că şeful statului cunoaşte despre toate aplicaţiile care se desfăşoară în stânga Nistrului.

„Una dintre cele mai grave ameninţări la adresa securităţii Republicii Moldova, pe lângă armata staţionată ilegal în raioanele de est ale ţării, o reprezintă însuşi preşedintele Igor Dodon ”, a spus parlamentarul.

Expertul în securitate Rosian Vasiloi susţine că jocul acesta dintre guvernare şi preşedinţie în ceea ce ţine de numirea ministrului Apărării este neînţeles atât timp cât regimul separatist, susţinut de Federaţia Rusă, face ce doreşte în regiunea transnistreană. Totodată, potrivit acestuia, ultimele aplicaţii militare desfăşurate arată că iau amploare din punct de vedere al misiunilor care sunt trasate şi din punctul de vedere al sarcinilor Rusiei pe care le are în Republica Moldova.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
15.12.2017 09:19 Nicolae Negru Din nou cu fața spre Vest, cu aceleaș...

11.12.2017 09:19 Nicolae Negru Alexandru Moșanu, un politician europ...

08.12.2017 09:19 Nicolae Negru Moscova se răzbună pe Plahotniuc?

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
În ce situație credeți că ar avea mai mult de câștigat Partidul Acțiune și Solidaritate, condus de Maia Sandu, la viitoarele alegeri parlamentare?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md