11:10:35 22.05.2018
 
Stiri

De ce balticii i-au depășit pe cetățenii R. Moldova? Maia Sandu: „Au știut să unească societatea în jurul agendei europene”

Politică 22.08.2017 16:00 Vizualizări1102 Autor: Ziarul National
De ce balticii i-au depășit pe cetățenii R. Moldova? Maia Sandu: „Au știut să unească societatea în jurul agendei europene” Facebook

O guvernare responsabilă care a știut să unească societatea în jurul agendei europene și a implementat în mod consecvent această agendă, în pofida tuturor obstacolelor. Aceasta este rețeta de reușită a balticilor, susține lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, care a întreprins o vizită în Lituania.

Maia Sandu a participat, la invitația fostului președinte al Lituaniei, Valdas Adamkus, alături de politicieni cu experiență, la Conferința „Restoring Regional Leadership” de la Vilnius, organizată în contextul Zilei Europene pentru Comemorarea Victimelor Stalinismului și Nazismului.

În cadrul evenimentului au fost abordate subiecte importante despre riscurile la adresa securității țărilor din regiune, iar concluzia este, potrivit Maiei Sandu, că „este necesar să construim un stat de drept, o economie puternică și o societate unită în jurul valorilor democratice”.

În Lituania, Maia Sandu s-a întâlnit cu Linas Linkevičius, ministrul de Externe al Lituaniei.

„Am discutat despre situația din Republica Moldova, în special în contextul schimbării sistemului electoral. Am reiterat că, prin această schimbare, guvernarea PD-PSRM își dorește să păstreze Republica Moldova în zona gri, unde nu este loc de stat de drept, judecători și procurori independenți, separarea puterilor și respect pentru drepturile cetățenilor. Dar planurile guvernării nu sunt împărtășite de cetățeni. Cetățenii își doresc o guvernare responsabilă, precum cele de care au avut parte țările Baltice, care au știut să unească societatea în jurul agendei europene și au implementat în mod consecvent această agendă, în pofida tuturor obstacolelor”, a scirs Maia Sandu pe Facebook.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Dragos 22.08.2017 19:40

Bravo dna Maia! Superba! Inteligenta! Onesta! Consecventa!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.05.2018 09:19 Nicolae Negru Iluzii și deziluzii electorale

18.05.2018 09:19 Nicolae Negru Paradoxuri electorale sau cu cine votăm

16.05.2018 10:40 Vasile Gârneț Fragmente de jurnal – „Moartea lui St...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că va câștiga turul doi al alegerilor locale noi din municipiul Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md