13:23:14 22.04.2018
Stiri

Curtea Constituțională REFUZĂ să examineze sesizarea cu privire la retragerea cetățeniei R. Moldova lui Traian Băsescu: „E de competența instanțelor judecătorești”

Politică 10.01.2017 18:02 Vizualizări2813 Autor: Ziarul National
Curtea Constituțională REFUZĂ să examineze sesizarea cu privire la retragerea cetățeniei R. Moldova lui Traian Băsescu: „E de competența instanțelor judecătorești”

Curtea Constituţională anunță că a restituit deputatului Grigore Cobzac sesizarea din 6 ianuarie 2017, prin care acesta cerea examinarea constituționalității decretului președintelui Igor Dodon de retragere a cetățeniei moldovenești lui Traian Băsescu, deoarece „aceasta a fost depusă cu încălcarea competenţei stabilite expres de Legea cetăţeniei Republicii Moldova”.

Potrivit Înaltei Curți, această lege „prevede explicit procedura de contestare a decretelor preşedintelui Republicii Moldova în problemele cetăţeniei: Decretul preşedintelui Republicii Moldova în problema cetăţeniei poate fi atacat în Curtea Supremă de Justiţie în termen de 6 luni de la data intrării în vigoare".

„Prin urmare, legalitatea retragerii cetăţeniei lui Traian Băsescu este de competenţa exclusivă a instanţelor judecătorești”, se arată într-un comunicat de presă al Curții Constituționale.

CITIȚI și Băsescu despre decizia lui Dodon de a-i retrage cetățenia R. Moldova: „Arată că îi este teamă de mine”

Amintim că, la 3 ianuarie curent, președintele Dodon a semnat un decret privind retragerea cetățeniei R. Moldova lui Traian Băsescu, invocând încălcări de procedură la acordarea acesteia de către predecesorul său Nicolae Timofti. Băsescu a anunțat că este în căutarea „celui mai bun avocat din R. Moldova” pentru a ataca acest decret la Curtea Supremă de Justiție.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Dan Cartenie 10.01.2017 23:53

Curtea nu dorește să se pună rău cu dodonul.

Marius 11.01.2017 07:16

Pe 22.04.2013 CCM (Tanase) a examinat cazul (individual) a lui Filea si n-a spus, ca nu tine de competenta CCM, dar acum a returnat cazul Basescu (individual) la organele judecatoresti! Scirbosenie de jurist nu alta!

Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că are cele mai mari șanse să devină primar general al municipiului Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md