20:58:04 21.02.2018
Stiri

CLASAMENTE // În ce raioane sunt plătite cele mai MARI salarii din R. Moldova, unde există cea mai bună infrastructură rutieră, dar și cea mai mare corupție

Economie 09.03.2017 14:00 Vizualizări4501 Autor: Ziarul National
CLASAMENTE // În ce raioane sunt plătite cele mai MARI salarii din R. Moldova, unde există cea mai bună infrastructură rutieră, dar și cea mai mare corupție Provincial

Cele mai bune condiții de investiții în R. Moldova sunt în municipiile Chișinău, Bălți, dar și în raioanele Ialoveni, Drochia și Rezina.

Cel puțin, așa arată portalul competitivității raionale din R. Moldova, lansat astăzi la Chișinău de IDIS „Viitorul”, cu sprijinul financiar al Programului de Asistență Oficială pentru Dezvoltare al Republicii Slovace.

Nivelul de competitivitate a raioanelor a fost evaluat în baza a 81 de indicatori, cum ar fi ca piața muncii, taxele locale, infrastructură etc. și reprezintă calitatea per ansamblu a condiţiilor de activitate din raion.

Clasamentul publicat pe competitiveness.viitorul.org arată că indicele mediului de afaceri regional este cel mai ridicat în Chișinău - 4,22, urmat la mică distanță de Bălți - 4,14.

Același portal arată că cele mai mari salarii medii sunt plătite în Chișinău, Bălți, Rezina, Drochia și Soroca.Infrastructura rutieră este mai bună la Căușeni, Ștefan Vodă, Dubăsari, Soroca și Ialoveni.
Șomajul este mai înalt la Cahul, Ialoveni, Nisporeni, Fălești și Hâncești.Nivelul de studii este mai înalt la Cahul, Ialoveni Dubăsari, Ștefan Vodă și Sângerei.Cele mai tehnologizate raioane sunt Orhei, Dondușeni, Ștefan Vodă, Ungheni și Sângerei.Iar impactul corupției asupra autorităților este mai pronunțat la Ștefan Vodă, Cimișlia, Nisporeni, Dondușeni și Orhei.Mai multe date despre competitivitatea raioanelor din R. Moldova găsiți AICI.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2018 08:59 Ziarul National Chirtoacă, Usatîi, asemănări și difer...

16.02.2018 09:16 Nicolae Negru De ce România nu se teme de Republica...

12.02.2018 09:15 Nicolae Negru Eșecul major al Guvernului Filip

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md