09:28:10 24.05.2018
 
Stiri

Chirtoacă o ATACĂ, din arest la domiciliu, pe Maia Sandu pentru declarațiile despre Unirea R. Moldova cu România: „Oricât de greu ar fi, Unirea trebuie promovată și nu lovită!”

Politică 14.09.2017 14:30 Vizualizări4074 Autor: Ziarul National
Chirtoacă o ATACĂ, din arest la domiciliu, pe Maia Sandu pentru declarațiile despre Unirea R. Moldova cu România: „Oricât de greu ar fi, Unirea trebuie promovată și nu lovită!” Mesaj

Recentele declarații ale liderei Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, despre faptul că Unirea R. Moldova cu România este „nerealistă” și că „altădată” ar fi fost „impusă” seamănă confuzie „în mintea poporului rătăcit, spălat pe creier de propaganda comunistă și toarnă apă la moara socialiștilor, comuniștilor și a altor staliniști”.

De această părere este primarul suspendat al capitalei, Dorin Chirtoacă, care se află în arest la domiciliu, fiind cercetat penal în două dosare penale despre care edilul spune că sunt deschise la „comandă politică”.

Chirtoacă îi oferă pe Facebook o lecție de istorie fostei ministre a Educației, afirmând că „Unirea a fost posibilă pentru că a dorit-o poporul român, iar conducătorii de atunci nu au ignorat acest ideal, ci l-au pus în valoare”.

„Idealul Unirii rămâne a fi alături de credința și limba română, unul din pilonii pe care se ține existența noastră ca popor în Europa și în lume. Și dacă vrem să fim respectați vreodată, trebuie să luptăm pentru Unire, pentru că în Uniunea Europeană nu trăiesc legume sau roboți, ci națiuni, națiuni cu rădăcini și identități puternice, națiuni care concurează între ele, care sunt gata să primească în randul lor națiuni la fel ca ele și care promovează în mod unit această diversitate și acest mod de viața în toată lumea! Idealul Unirii este cel care va duce Republica Moldova spre Uniunea Europeană, iar în cadrul UE vom avea posibilitatea să alegem între modelul Austria - Germania sau Germania - Germania (RDG + RFG). Deși drumul scurt de integrare în UE este anume Unirea! Oricât de greu ar fi, Unirea trebuie promovată și nu lovită!”, îi transmite Chirtoacă Maiei Sandu.

Amintim că, în cadrul celui de-al doilea Congres al PAS, care a avut loc duminica trecută, Maia Sandu a declarat că „nu e real ca UE să permită unui stat membru să înghită un teritoriu care este corupt, divizat, care nu are stat de drept și toate păcatele pe care le mai are. Cei care cred și promit că pot să facă unirea astăzi sau mâine…își asumă această promisiune, dar noi o credem nerealistă”.

„În primul rând, din perspectiva UE, deoarece trebuie să îndeplinim niște condiții clare și, în al doilea rând, trebuie să existe un consens național la acest subiect. Aceasta poate fi doar o decizie democratică a oamenilor care locuiesc pe acest teritoriu. Nu poate fi impusă sau făcută Unirea așa cum s-a întâmplat altădată”, a spus atunci Maia Sandu.

Vedeți mai jos răspunsul integral al lui Dorin Chirtoacă pentru Maia Sandu:

„Doamnă Sandu,
de unde ați luat că Unirea a fost impusă acum 100 de ani și cp este nerealistă astăzi??? Rezultă că ocupația din 1812 și 1940 au fost de bunăvoie?

Alo, Ministerul Educației, fără supărare, cum rămâne cu manualul de istorie? Cum să vă înțelegem? În cadrul unei emisiuni ați spus că, dacă s-ar organiza un referendum (ca tot e la modă să umblăm cu referendumul, de parcă am umbla cu uratul sau colinda), ați vota pentru Unire, iar acum câteva zile ati spus că: „Aceasta (Unirea) ...nu poate fi impusă sau făcută așa cum s-a întâmplat altădată”. De unde ați luat că a fost impusă? Poate ne uităm împreună prin cărțile de istorie? Sau mergem în audiență la Regele Mihai, că e viu, la Casa Regală, la Academia Română sau la Academia RM, de facultățile de Istorie nu mai vorbesc?

Unirea a avut loc pentru că încă de la 1848 (ca să nu mai vorbim de Mihai Vieazul și anul 1600), floarea natiunii de atunci ca Bălcescu, apoi intelectualitatea, „Junimea", prin Alecsandri, Eminescu, clasa politică prin Kogălniceanu, Cuza, Brătienii, Iorga ș.a, Casa Regală prin Regele Carol I, Regele Ferdinand, dar mai ales prin Regina Maria (bunica Regelui Mihai) - au avut ca scop clar să realizeze ceea ce s-a numit „visul de aur" de milenii al tuturor românilor, să locuiască în aceeași Țară - România Mare!

Unirea a fost posibilă pentru că a dorit-o poporul român, iar conducătorii de atunci nu au ignorat acest ideal, ci l-au pus în valoare.

Unirea a fost posibilă pentru că în Primul Război Mondial, România a fost de partea Antantei (tot datorită Reginei Maria), iar la Conferința de Pace de la Paris, la masa de negocieri, România a fost de partea învingătorilor.

Sa fie clar, Regina Maria este mama României Mari! Iar prin carisma și personalitatea ei a reușit să se impună Ea în fața Europei și să obțină recunoașterea României Mari! Despre Regina Maria s-a spus atunci, pe vremea Primului Război Mondial „Cu adevărat, în acel moment al istoriei, Maria a fost singurul bărbat al României”. Iar acum nici asta nu avem...

Unirea a fost posibilă și datorită legăturilor de rudenie ale Reginei Maria: verișoară dreaptă cu Regele Marii Britanii, George al V-lea, și cu Țarul Rusiei, Nicolae al II-lea.

Iar unii din acest popor care era sub jugul a două imperii, austro-ungar și țarist, iar până la 1877 și otoman, nici până în ziua de azi nu au înțeles și nu înțeleg cine le-a vrut binele și cine le face rău, dovadă că Regele Mihai, în loc să fie șef de stat astăzi, este în conitnuare în exil în Elveția, de restul greșelilor și stângăciilor pe care le comite poporul nostru până în ziua de azi, orbecăind mioritic de multe ori, nici nu are rost să vorbim, deși manifestațiile de la București și din toată România din iarna acestui an arată că „Deșteaptă-te române" funcționează! La fel cum a fost și la noi la 6-7 aprilie 2009 (dar fără acțiunile de deturnare spre violențe și distrugeri...)

Doamnă Sandu, asemenea afirmații seamănă doar confuzie în mintea poporului rătăcit, spălat pe creier de propaganda comunistă și toarnă apă la moara socialiștilor, comuniștilor și a altor staliniști. Ați mai turnat o dată apă la moara lor la alegeri prin greșeala care a influențat alegerile în mod sigur cu „mărul otrăvit", de ce o faceți din nou? Cu așa opoziție, unii o să conducă mult și bine...

Idealul Unirii rămâne a fi alaturi de credința și limba română, unul din pilonii pe care se ține existența noastră ca popor în Europa și în lume. Și dacă vrem să fim respectați vreodată, trebuie să luptăm pentru Unire, pentru că în Uniunea Europeană nu trăiesc legume sau roboți, ci națiuni, națiuni cu rădăcini și identități puternice, națiuni care concurează între ele, care sunt gata să primească în rândul lor națiuni la fel ca ele și care promovează în mod unit această diversitate și acest mod de viață în toată lumea!

Idealul Unirii este cel care va duce Republica Moldova spre Uniunea Europeană, iar în cadrul UE vom avea posibilitatea să alegem între modelul Austria - Germania sau Germania - Germania (RDG + RFG). Deși drumul scurt de integrare în UE este anume Unirea!

Oricât de greu ar fi, Unirea trebuie promovată și nu lovită!

Fără Unire, este ca și cum am fi fără credință în Dumnezeu!”.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Ciocana 14.09.2017 14:46

RM pe parcursul existenţei sale a încercat să se alăture diferitor modele de dezvoltare, sa orientat ba spre apus, ba spre răsărit, a avut la conducere partide şi persoane de diferite culori politice. Rezultatul, însă, a fost tot timpul dezastruos pentru majoritatea populaţiei. Trebuie să recunoaştem că noi nu avem nici temelie istorică, nici potenţial economic şi uman suficient pentru a construi o societate prosperă. Mai şi suntem împiedicaţi să facem acest lucru de către imperiul care ne-a stăpânit în total mai bine de 150 ani. Dacă vrem să trăim mai bine, să asigurăm o perspectivă clară urmaşilor noştri şi să-i întoarcem pe majoritatea conaţionalilor noştri acasă, trebuie cu toţii să muncim pentru înfăptuirea Unirii cu România. RDG sa unit cu RFG nu atunci când cei de la răsărit au atins un nivel de dezvoltare comparabil cu a celor de la apus, ci invers, s-au unit pentru a face un efort comun, mai eficient şi mai rapid pentru ridicarea nivelului de trai. Noi, însă, sub influenţa intereselor imperiale, cu concursul agenţilor Rusiei şi a profitorilor autohtoni, insistăm pe statalitatea noastră iluzorie şi păguboasă, care şi-a dovedit ineficienţa totală. Ce nu ne ajunge nouă ca să alegem unica soluţie corectă şi pragmatică - minte, luciditate, bunăvoinţă sau toate la un loc?

ROMÂNIA E UNA SINGURĂ 14.09.2017 18:06

Lecții de ROMÂNISM pentru maia sanduKGB-sluga MAFIEI ȚOPILOR: ***NU EXISTĂ LIMBA MOLDOVENEASCĂ*** Este O MINCIUNĂ RUSEASCĂ a călăului ocupant STALIN!!!! ***NU EXISTĂ POPOR MOLDOVENESC*** Este O MINCIUNĂ RUSEASCĂ a călăului ocupant STALIN!!!! ***NU EXISTĂ REPUBLICA MOLDOVA*** Este O MINCIUNĂ RUSEASCĂ a călăului ocupant STALIN!!!! *** Există doar LIMBA ROMÂNĂ,POPORUL ROMÂN şi ROMÂNIA, urmaşa Daciei ROMANE şi a ROMEI Împăratului Nostru TRAIAN!*** ***Destinul nostru,al ROMÂNILOR basarabeni, este unul singur: ROMÂNIA RE-ÎNTREGITĂ!!!!!ACUM.*** Ai căscat ochii maia sandu-SLUGĂ ȚOPISTO-KAGHEBISTĂ ? Tovarășă RUSIFICATOARE maia sandu ”STATALIST-moldovenistă”,care iei apă în gură când auzi SFINTELE NUME STRĂMOȘEȘTI: ROMÂNIA,ROMÂN,ROMÂNESC,ROMÂNEȘTE,bagă la bostan: REUNIFICAREA României de est(Basarabia) cu Țara Noastră MAMĂ ROMÂNIA este în plină desfășurare ! Ai belit ochii ȚOAPĂ SOROȘISTĂ?

Marius Cosmin 15.09.2017 17:08

Moldova pe parcursul a 200 de ani a tooot vazut cum este sa ''traiesti'' in maretul est. E timpul sa vedeti cum e si in vest. Poate v-o placea mai mult. Ce mai aveti de asteptat? Ziua de apoi?

Marius Cosmin 15.09.2017 17:14

Cu oameni politici slabanogi si indecisi, cu oameni politici carora le scapa pasarica din gura iar mai apoi nu stiu cum sa dreaga busuiocul, cu oameni politici care nu stiu sa-si asume spusele si o dau la intors, cu astfel de oameni politici falsi care repeta niste fraze pana cand acestea ajung sa nu mai fie auzite...cu astfel de politicieni o sa va creasca peri albi, dar voi oameni nu va mai vedeti!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.05.2018 20:02 Ziarul National Aleksandr Soljenițîn: „Oamenii L-au u...

21.05.2018 09:19 Nicolae Negru Iluzii și deziluzii electorale

18.05.2018 09:19 Nicolae Negru Paradoxuri electorale sau cu cine votăm

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că va câștiga turul doi al alegerilor locale noi din municipiul Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md