17:14:41 21.06.2018
 
Stiri

Cea mai CĂUTATĂ staţiune din România. NU se mai fac rezervări în locul cu cel mai pur aer din ţară

Știri 13.08.2017 19:00 Vizualizări3481 Autor: Ziarul National
Cea mai CĂUTATĂ staţiune din România. NU se mai fac rezervări în locul cu cel mai pur aer din ţară Capital

Există un loc în România cu peisaje spectaculoase şi cu un aer pur care atrage tot mai mulţi turişti, inclusiv din străinătate.

Localitatea Colibiţa este un sat de munte aşezat pe Valea Bistriţei, între Munţii Călimani şi Munţii Bârgău, facând parte din comuna Bistriţa Bârgăului, la vreo 7 km de aceasta, şi la aproape 50 de km de reşedinţa judeţului Bistriţa-Năsăud, municipiul Bistriţa, oraş medieval cu prima atestare documentară de acum vreo 746 de ani. Distanţa se parcurge, din oraş, în aproximativ 45 de minute.

Situată la o altitudine de 900 de metri, localitatea Colibiţa este poarta de intrare în Munţii Călimani. Din 1923, Colibiţa a funcţionat ca staţiune balneo-climaterică până în 1975, însă apoi construcţiile s-au degradat. În 1980, întreaga aşezare, inclusiv staţiunea, au dispărut cu totul, aici fiind amenajat un lac de acumulare, iar satul a fost strămutat, scrie Capital.

Este singurul loc din ţară unde se găseşte şi munte, dar şi "mare", iar oferta de petrecere a timpului liber este mai mult decât bogată. Poţi face plaja pe malul apei amenajată cu umbrele şi şezlonguri, baie in lac, caiac, pescuit, alpinism sau ciclism montan. La pensiunile din zonă au fost făcute rezervări începând din luna iunie până în septembrie.

Aici, cercetătorii au descoperit ca este cel mai pur aer din ţară, fiind la fel de bogat în ozon pecum aerul din Alpi. Aici se pot trata cei care suferă de afecţiuni pulmonare pentru ca pot beneficia de o cura gratuită cu aer curat ce este bună pentru sistemul respirator.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2018 09:37 Ziarul National Aleea Clasicilor de sub peretele unui...

15.06.2018 09:38 Nicolae Negru Ceva nu se leagă în „strategia de rec...

11.06.2018 15:31 Ziarul National Gheorghe Erizanu: Gaudeamus și Carol ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioasă decizia Curții Constituționale din 4 iunie prin care a fost anulată Legea cu privire la funcţionarea limbilor vorbite pe teritoriul RSS Moldoveneşti, adoptată în 1989, care îi oferea limbii ruse statut de „limbă de comunicare”?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md