12:00:03 29.03.2024
Stiri

Ce este lichidul roşiatic din pungile de carne. Mare atenţie! NU este sânge

Știri 22.05.2017 12:30 Vizualizări3007 Autor: Ziarul National
Ce este lichidul roşiatic din pungile de carne. Mare atenţie! NU este sânge Sursa: realitatea.net


Sigur ți s-a întâmplat să cumperi carne și să vezi în punga în care este depozitată lichid roșu. Ai crezut că e sânge? Greșit!

Puțini știu că lichidul care se strânge lângă bucățile de carne nu este sânge, ci o proteină care se numește mioglobină și care are rolul de a stoca oxigen în celulele musculare.

Proteina cu pricina dă cărnii culoarea roșiatică, dar și colorează acel lichid despre care toți am crezut că este sânge.

În momentul în care este gătită, proteina își schimbă culoarea din roșu în maro pentru a le ajuta pe gospodine și pasionații de bucătărie să-și dea seama că preparatul e gata de servire.

Sursa: realitatea.net



Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md