23:13:25 25.04.2024
Stiri

Câteva idei culinare cu frunze de mentă

Sanatatea & Frumusetea 21.06.2014 08:50 Vizualizări2553 Autor: Ziarul National


Câteva idei culinare cu frunze de mentă sursa: petitchef.ro

Menta proaspată este disponibilă pe tot parcursul anului în supermarketuri la raionul de ierburi aromatice, însă sezonul ei este în lunile calde de vară. Profitați din plin de proprietățile răcoritoare ale acestei plante versatile!

Menta, pe cât este de aromată, pe atât este de sănătoasă. Uleiurile esențiale din mentă sunt utilizate, potrivit petitchef.ro, pe scară largă la fabricarea pastei de dinți, a gelurilor de duș și la medicamente, datorită calităților antibacteriene naturale și a efectului răcoritor.

Menta este o plantă bogată în nutrienți și are un conținut ridicat de calciu, magneziu, potasiu și de aceea este o plantă des întâlnită în rețele de nutriție.

Iată câteva idei și utilizări ale mentei în bucătărie:
- Este folosită ca aromatizant pentru deserturi și băuturi;
- Utilizați frunze proaspete în pesto, piureuri, băuturi pe bază de plante, salate, supă etc;
- Faceți o pulbere fină din frunze de mentă uscată și utilizați-o pentru frecarea cărnii sau puteți adăuga la diferite preparate culinare;
- Utilizați mentă și miere în ceai sau pe pâine prajită cu unt;
- Utilizați câteva frunze de mentă în salate proaspete, alături de ghimbir ras și coajă de lămâie;
- faceți limonadă utilizând și câteva frunze de mentă.

Reteta de Pesto cu busuioc și mentă

Ingrediente:
1 și 1/2 ceașcă de frunze de busuioc
1 și 1/2 cană frunze de mentă proaspătă
1/4 cană miez de nucă
1/4 cană miez de floarea soarelui
2 căței de usturoi
1/4 ceașcă ulei de măsline
2 lingurițe suc de lămâie
1/4 linguriță de sare

Pași de preparare:
- Uscați miezul de nucă și cel de floarea-soarelui în cuptor sau în tigaie timp de 5-10 minute;
- Amestecați mentă cu busuioc și uleiul de măsline într-un blender până se omogenizează;
- Adăugați miezul de nucă, sâmburii de floarea-soarelui și usturoiul și amestecați până se fac piure;
- Adăugați sucul de lămâie și sarea și amestecați din nou.
- Pesto este gata pentru a fi utilizat sau depozitat în frigider, într-un recipient etans. Îl puteți și - congela în tăvițe de cuburi de gheață și să-l folosiți ulterior.

Stiați că: adăugând câteva frunze de mentă proaspătă în laptele crud acesta se va păstra proaspăt mai mult timp, și-l va împiedica să coaguleze la fel de repede?



Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md