21:57:09 15.12.2017
Stiri

Basarabeanca din Guvernul de la Londra, după ce a învățat cinci ani în Marea Britanie

Moldovenii în lume 10.05.2017 11:00 Vizualizări5180 Autor: Ziarul National
Basarabeanca din Guvernul de la Londra, după ce a învățat cinci ani în Marea Britanie Facebook

O tânără din R. Moldova a reușit să obțină un post de muncă în cadrul Guvernului Marii Britanii. Flavia Munteanu, în vârstă de 22 de ani, va crea timp de patru ani politici sociale și economice pentru englezi.

Aflată în Regatul Unit de cinci ani, timp în care și-a urmat studiile, Flavia a primit oferta de muncă pentru rolul de funcționar public în cadrul schemei pentru absolvenți denumită „Civil Service Fast Stream”. Funcția presupune dezvoltarea și implementarea proiectelor în diverse domenii legate de securitate, justiție, sănătate publică și relații internaționale.

Pentru a reuși să obțină această poziție, Flavia a trebuit să treacă mai multe etape care au durat nouă luni. Etapa inițială a constituit un set de teste online prin care au fost verificate abilitățile verbale și gândirea critică ale participanților. După acest test, a urmat altul, numit e-tray, la care candidații trebuiau să ofere soluții eficiente și rapide la anumite probleme fictive de ordin politic și economic.

Ultima etapă a însemnat un interviu video în care candidații trebuiau să ofere exemple de lucruri sau cunoștințe căpătate pe parcursul anilor de studii care vor facilita lucrul în sectorul public.

„Pe parcursul unei zile întregi am avut trei teste. Inițial, ni s-a cerut să analizăm situația în sectorul sănătății publice din Anglia și să prezentăm riscurile și beneficiile soluțiilor propuse de Guvern. A doua etapă a inclus o evaluare de grup, în care a trebuit să negociem o anumită poziție publică pentru un departament pe care îl reprezentam în mod fictiv. Testul final la centrul de evaluare a constituit o prezentare individuală în care candidații își asumau rol de lideri de proiecte guvernamentale. Etapa finală a concursul a inclus un interviu cu oficialii din Guvern”, a povestit Flavia.

Mandatul Flaviei va începe în octombrie curent, iar acesta va dura patru ani. După finalizarea acestuia, Flaviei îi va fi oferită o promovare la un grad superior în cadrul Guvernului, cel de Senior Civil Servant.

„M-a mirat faptul că nu am întâlnit alți aplicanți europeni la centrul de evaluare, doar britanici. Sunt entuziasmată, întrucât rolul îmi oferă oportunitatea de a contribui pragmatic în cadrul domeniul politicilor publice. Mereu m-a interesat lucrul politic, iar această funcție în Guvern reprezintă o oportunitate de a învăța în mod direct despre sistemul politic britanic și de a contribui la crearea unor politici sociale și economice inclusive. La sfârșit de mandat aș putea alege între o carieră de diplomat, șef de department sau ofițer specializat pe domeniu”, a mai adăugat Flavia.

Moldoveanca a mers în Marea Britanie după ce a câștigat bursa HMC, care i-a oferit finanțare pentru studiile la nivel de Bacalaureat. Ulterior, aceasta a studiat Istorie și Politici la Universitatea New College of the Humanities, o instituție care se bazează pe modelul Oxbridge în ceea ce vizează metodologia de predare. Flavia a mai are și un bagaj mare de experiență căpătată în cadrul United Nations sau Guvernul Republicii Moldova. Totodată, de doi ani, ea este fondatoarea unei organizații non guvernamentale la Londra, numită „New East Platform”, care promovează jurnalismul din Europa de Est, fapt ce a ajutat-o să se manifeste în cadrul concursului.

Sursa: Unimedia

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Ochiliber 19.05.2017 18:06

Bravo Flavia! Felicitări și părinților. Interesant, totuși, de ce ZN a folosit o poza făcută la Barcelona?

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
15.12.2017 09:19 Nicolae Negru Din nou cu fața spre Vest, cu aceleaș...

11.12.2017 09:19 Nicolae Negru Alexandru Moșanu, un politician europ...

08.12.2017 09:19 Nicolae Negru Moscova se răzbună pe Plahotniuc?

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
În ce situație credeți că ar avea mai mult de câștigat Partidul Acțiune și Solidaritate, condus de Maia Sandu, la viitoarele alegeri parlamentare?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md