13:27:12 23.11.2017
Stiri

Bălțiul are troleibuze noi, cumpărate cu bani europeni

Social 22.05.2014 15:16 Vizualizări1402 Autor: Tatiana Scutaru
Bălțiul are troleibuze noi, cumpărate cu bani europeni Sursa: gov.md

Locuitorii din municipiul Bălți vor putea călători cu nouă troleibuze noi, dotate cu sistem de condiționare. Acestea sunt mai econoame și mai ecologice, dotate cu o scară care asigură transportul bătrânilor și a persoanelor cu nevoi speciale. Următoarele 19 troleibuze vor ajunge mai târziu, transmit autoritățile de la Chișinău, fiind în drum din Belarus spre R. Moldova .

Prezent la ceremonia de lansare a noilor troleibuze, premierul Iurie Leancă a declarat că evenimentul este cel mai bun exemplu al beneficiilor integrării europene. „Este un proiect de dezvoltare și prosperare a Moldovei, realizat cu sprijinul contribuabililor europeni. Cele 23 de troleibuze vor înlocui epavele ruginite care circulau până mai ieri pe străzi. Acestea vor schimba viața oamenilor, imaginea și infrastructura municipiului Bălți, o localitate de referință pentru viața economică, științifică și culturală a țării noastre”, a declarat Leancă.

„Troleibuzele noi sunt confortabile, ecologice și eficiente energetic. Mai bine de 100 de troleibuze, procurate cu ajutorul BERD, circulă prin Chișinău, iar acum suntem mândri că și pe străzile Bălțiului vor circula troleibuze noi”, a declarat șeful oficiului BERD la Chișinău, Julia Otto.

Precizăm că BERD a oferit un împrumut în valoare de trei milioane de euro, iar Uniunea Europeană - un grant de 1,6 milioane de euro, pentru procurarea acestor troleibuze.
Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
20.11.2017 10:00 Nicolae Negru Balonul Dodon s-a dezumflat

17.11.2017 10:15 Nicolae Negru Să nu dăm capitala pe mâna lui Plahot...

13.11.2017 10:19 Nicolae Negru PD, o resurecție reală sau falsă?

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
În ce situație credeți că ar avea mai mult de câștigat Partidul Acțiune și Solidaritate, condus de Maia Sandu, la viitoarele alegeri parlamentare?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md