17:12:46 21.06.2018
 
Stiri

AVERTISMENTUL autorităților de la Kiev pentru cetățenii R. Moldova: Ce trebuie să știți înainte de a trece frontiera moldo-ucraineană

Moldovenii în lume 09.09.2017 14:00 Vizualizări5990 Autor: Ziarul National
AVERTISMENTUL autorităților de la Kiev pentru cetățenii R. Moldova: Ce trebuie să știți înainte de a trece frontiera moldo-ucraineană Pagina de Rusia

Cetățenii R. Moldova care încalcă regulile de intrare și aflare pe teritoriul Ucrainei riscă sancțiuni.

Ambasada Ucrainei în Republica Moldova anunță că, din luna iunie 2017, în punctele de trecere a frontierei moldo-ucrainene a fost pus în aplicare un software de control al bazelor de date „Evidența cetățenilor străini și apatrizi care au încălcat termenul de ședere în Ucraina”.

Odată cu introducerea controlului automatizat al regulilor de ședere a cetățenilor străini, a crescut numărul interdicțiilor de intrare în Ucraina și aplicarea sancțiunilor administrative cetățenilor Republicii Moldova.

În cele mai dese cazuri este vorba de aflarea fără documente cu drept de ședere în Ucraina sau cu documente nevalabile ori expirate, angajarea în câmpul muncii fără un permis necesar; nerespectarea regulilor liberei circulații în țară și schimbare a locului de trai, nepărăsirea teritoriului Ucrainei după expirarea termenului acordat de lege în acest sens, studierea la instituțiile de învățământ fără a perfecta actele necesare, încălcarea termenelor stabilite pentru angajare în câmpul muncii după momentul intrării în Ucraina, încălcarea regulilor de tranzitare a teritoriului Ucrainei etc.

Toate aceste încălcări duc la avertisment sau aplicarea amenzilor administrative și, după caz, aplicarea interdicției de intrare în Ucraina pentru o perioadă determinată de timp.

Astfel, în vederea evitării unor asemenea cazuri, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră atenționează cetățenii Republicii Moldova cu privire la necesitatea respectării prevederilor Acordurilor bilaterale în vigoare, precum și a actelor normative ucrainene în domeniul migrației.

Înainte de a vă porni în Ucraina, asigurați-vă că aveți toate actele necesare, iar pentru mai multe informații apelați la Linia Verde: +373(22)259-717 sau adresaţi întrebările Dumneavoastră pe pagina oficială a Poliției de Frontieră www.border.gov.md.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2018 09:37 Ziarul National Aleea Clasicilor de sub peretele unui...

15.06.2018 09:38 Nicolae Negru Ceva nu se leagă în „strategia de rec...

11.06.2018 15:31 Ziarul National Gheorghe Erizanu: Gaudeamus și Carol ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioasă decizia Curții Constituționale din 4 iunie prin care a fost anulată Legea cu privire la funcţionarea limbilor vorbite pe teritoriul RSS Moldoveneşti, adoptată în 1989, care îi oferea limbii ruse statut de „limbă de comunicare”?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md