09:52:17 25.02.2018
Stiri

AVERTISMENTUL autorităților de la Kiev pentru cetățenii R. Moldova: Ce trebuie să știți înainte de a trece frontiera moldo-ucraineană

Moldovenii în lume 09.09.2017 14:00 Vizualizări5865 Autor: Ziarul National
AVERTISMENTUL autorităților de la Kiev pentru cetățenii R. Moldova: Ce trebuie să știți înainte de a trece frontiera moldo-ucraineană Pagina de Rusia

Cetățenii R. Moldova care încalcă regulile de intrare și aflare pe teritoriul Ucrainei riscă sancțiuni.

Ambasada Ucrainei în Republica Moldova anunță că, din luna iunie 2017, în punctele de trecere a frontierei moldo-ucrainene a fost pus în aplicare un software de control al bazelor de date „Evidența cetățenilor străini și apatrizi care au încălcat termenul de ședere în Ucraina”.

Odată cu introducerea controlului automatizat al regulilor de ședere a cetățenilor străini, a crescut numărul interdicțiilor de intrare în Ucraina și aplicarea sancțiunilor administrative cetățenilor Republicii Moldova.

În cele mai dese cazuri este vorba de aflarea fără documente cu drept de ședere în Ucraina sau cu documente nevalabile ori expirate, angajarea în câmpul muncii fără un permis necesar; nerespectarea regulilor liberei circulații în țară și schimbare a locului de trai, nepărăsirea teritoriului Ucrainei după expirarea termenului acordat de lege în acest sens, studierea la instituțiile de învățământ fără a perfecta actele necesare, încălcarea termenelor stabilite pentru angajare în câmpul muncii după momentul intrării în Ucraina, încălcarea regulilor de tranzitare a teritoriului Ucrainei etc.


Toate aceste încălcări duc la avertisment sau aplicarea amenzilor administrative și, după caz, aplicarea interdicției de intrare în Ucraina pentru o perioadă determinată de timp.

Astfel, în vederea evitării unor asemenea cazuri, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră atenționează cetățenii Republicii Moldova cu privire la necesitatea respectării prevederilor Acordurilor bilaterale în vigoare, precum și a actelor normative ucrainene în domeniul migrației.

Înainte de a vă porni în Ucraina, asigurați-vă că aveți toate actele necesare, iar pentru mai multe informații apelați la Linia Verde: +373(22)259-717 sau adresaţi întrebările Dumneavoastră pe pagina oficială a Poliției de Frontieră www.border.gov.md.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md