15:55:06 15.12.2017
Stiri

Autoritățile promit că R. Moldova își va menține poziția de LIDER regional în domeniul tehnologiilor informaționale

Economie 12.08.2017 14:00 Vizualizări801 Autor: Ziarul National
Autoritățile promit că R. Moldova își va menține poziția de LIDER regional în domeniul tehnologiilor informaționale

Menținerea și fortificarea poziției de lider în domeniul tehnologiilor informaționale va constitui una din misiunile de bază a Ministerului Economiei și Infrastructurii (MEI), care a preluat gestionarea domeniului respectiv.

O declarație în acest sens a fost făcută de viceprim-ministrul, Octavian Calmâc, ministru al Economiei și Infrastructurii, în cadrul întrevederii cu colectivul fostului Minister al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, absorbit în rezultatul reformei Guvernului de MEI.

Vicepremierul Octavian Calmâc a menționat că toate reorganizările sunt desfășurate în cadrul unui amplu proces de reformare a administrațiilor de toate nivelurile și are drept scop eficientizarea activității structurilor de diferit nivel, reieșind din competențele acestora.

„Ministerele se vor ocupa de elaborarea și implementarea politicilor și strategiilor de dezvoltare, iar agențiile sau alte entități din subordine de implementarea practică a acestora. În acest sens, în urma reformei, în noua structură a Ministerului Economiei și Infrastructurii se vor regăsi un anumit număr de specialiști, care elabora aceste politici, iar cei care activează în subdiviziuni de suport se vor putea regăsi în structuri similare a noului minister. Dar, toate angajările vor fi efectuate în baza unui concurs și pe principii de profesionalism a candidaților”, a spus ministrul Octavian Calmâc.


Referindu-se la acțiunile care sunt desfășurate în procesul de reorganizare a structurii, ministrul Calmâc a menționat că în timpul apropiat va fi elaborat Regulamentul de activitate a MEI, stabilită structura și numărul de personal.

„Sunt sigur că vom forma o structură funcțională, care va dirija eficient domeniile de responsabilitate care ne revin, asigurând, în acest mod, o dezvoltarea economică a țării pe toate dimensiunile”, a accentuat ministrul.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
15.12.2017 09:19 Nicolae Negru Din nou cu fața spre Vest, cu aceleaș...

11.12.2017 09:19 Nicolae Negru Alexandru Moșanu, un politician europ...

08.12.2017 09:19 Nicolae Negru Moscova se răzbună pe Plahotniuc?

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
În ce situație credeți că ar avea mai mult de câștigat Partidul Acțiune și Solidaritate, condus de Maia Sandu, la viitoarele alegeri parlamentare?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md