09:46:52 25.02.2018
Stiri

Aproape 100 de mii de cetățeni ai R. Moldova suferă de diabet

Știri 14.11.2017 15:30 Vizualizări338 Autor: Ziarul National
Aproape 100 de mii de cetățeni ai R. Moldova suferă de diabet
Poză simbol

În anul 2016, 96 651 de persoane din R. Moldova erau diagnosticate cu diabet zaharat, majoritatea fiind femei.

Condițiile social-economice și cele de inegalitate de gen, accesul limitat la serviciile de sănătate sunt cele care expun femeile la principalii factori de risc ai diabetului zaharat.

Totodată, dieta și alimentația necorespunzătoare, inactivitatea fizică, consumul de tutun și consumul nociv de alcool amplifică riscul îmbolnăvirii de diabet.

Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, peste 199 de milioane de femei au fost diagnosticate cu diabet, iar 2,1 milioane de decese la nivel global survin anual din cauza diabetului.

Astăzi în lume este marcată Ziua Mondială a Diabetului, iar genericul în acest an este „Femeile și diabetul - dreptul nostru la un viitor sănătos”. Cu această ocazie, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale organizează astăzi mai multe acțiuni de informare și sensibilizare a societății, în special a femeilor, privind diabetul și metodele de prevenire a acestuia.

În principal, este vorba de activități de educare și comunicare privind adoptarea unui stil de viață sănătos de către femei pentru a îmbunătăți sănătatea și bunăstarea generațiilor viitoare - conferințe medicale, seminare de instruire, ședințe informative publice şi individuale, mese rotunde, evenimente în comunitate, distribuirea materialelor informaționale, măsurarea gratis a nivelului de glicemiei etc.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md