14:48:49 24.05.2018
 
Stiri

APARTAMENTE pentru polițiști, într-o zonă rezidențială a capitalei: MAI caută un investitor care să construiască blocul de locuințe

Social 19.05.2017 14:15 Vizualizări2349 Autor: Ziarul National
APARTAMENTE pentru polițiști, într-o zonă rezidențială a capitalei: MAI caută un investitor care să construiască blocul de locuințe

Ministerul Afacerilor Interne cedează un teren pentru construcția unui bloc de apartamente pentru polițiștii de frontieră într-o zonă rezidențială din sectorul Centru din Chișinău. Totuși, polițiștilor nu le vor reveni nici 13% din numărul total de apartamente construite pe terenul instituției.

Potrivit unui proiect supus dezbaterilor publice, Departamentul Poliției de Frontieră ar urma să fie responsabil de selectarea partenerului privat care să finanțeze și să contruiască acest complex locativ și obiectivele de menire socială pe un teren cu suprafața de 0, 39 de hectare de pe strada Grenoble 111a. Acum, în acel loc se află două construcții în stare degradată care urmează a fi demolate, iar acum doi ani Guvernul a schimbat destinația acestui teren, astfel încât acolo să poată fi construite apartamente.

„Blocul urmează să dispună de un număr total de 195 de apartamente, 86 la număr constituind apartamente cu o odaie, iar cu două și trei odăi – 92 și, respectiv, 17 apartamente. Din numărul total de apartamente, Departamentul Poliției de Frontieră, în calitate de partener public, conform Studiului de fezabilitate efectuat, va beneficia de 25 de apartamente (cu o suprafață totală de 1 500 de metri pătrați - n.r.). Totodată, la parter sunt preconizate spaţii comerciale şi de deservire și parcări subterane în număr de 77 unități”, se arată în nota informativă a proiectului, semnată de viceministrul de Interne, Dorin Purice, fost șef al Poliției de Frontieră.

Apartamentele vor fi oferite personalului Departamentului Poliției de Frontieră, „punându-se accent pe atragerea și menținerea cadrelor tinere, prin asigurarea cu locuințe de serviciu”.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.05.2018 20:02 Ziarul National Aleksandr Soljenițîn: „Oamenii L-au u...

21.05.2018 09:19 Nicolae Negru Iluzii și deziluzii electorale

18.05.2018 09:19 Nicolae Negru Paradoxuri electorale sau cu cine votăm

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că va câștiga turul doi al alegerilor locale noi din municipiul Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md