11:06:02 27.05.2018
 
Stiri

ANUNȚ pentru cetățenii din diasporă de la Comisia Electorală Centrală: Sunt îndemnați să devină „funcționari electorali”

Moldovenii în lume 05.03.2017 14:30 Vizualizări6355 Autor: Ziarul National
ANUNȚ pentru cetățenii din diasporă de la Comisia Electorală Centrală: Sunt îndemnați să devină „funcționari electorali”

Cetățenii R. Moldova aflați în străinătate sunt îndemnați să devină „funcționari electorali”.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a lansat o platformă de comunicare și colaborare cu diaspora, destinată cetățenilor R. Moldova cu drept de vot aflați peste hotare, prin care își propune să-i implice organizarea și desfășurarea alegerilor.

Pentru aceasta, e nevoie de identificarea persoanelor ce și-ar dori să devină membri ai organelor electorale care, împreună cu reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, să gestioneze și să desfășoare în cele mai bune condiții activitatea birourilor electorale ale secțiilor de votare din străinătate.

Persoanele interesate pot expedia un mesaj la adresa diaspora@cec.md sau pe rețelele de socializare ale CEC, indicând datele sale de contact (telefon, adresa de e-mail), dar și despre țara și orașul de reședință. Ulterior, acestea vor putea fi instruite la distanță prin intermediul platformei e-learning a Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral pe lângă CEC.

Menționăm că, la alegerile prezidențiale din toamna trecută, mii de cetățeni ai R. Moldova aflați peste hotare nu au mai putut vota pentru că s-au terminat buletinele de vot la secțiile electorale deschise peste hotare.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că va câștiga turul doi al alegerilor locale noi din municipiul Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md