11:12:28 18.12.2017
Stiri

ANUNȚ pentru cetățenii din diasporă de la Comisia Electorală Centrală: Sunt îndemnați să devină „funcționari electorali”

Moldovenii în lume 05.03.2017 14:30 Vizualizări6178 Autor: Ziarul National
ANUNȚ pentru cetățenii din diasporă de la Comisia Electorală Centrală: Sunt îndemnați să devină „funcționari electorali”

Cetățenii R. Moldova aflați în străinătate sunt îndemnați să devină „funcționari electorali”.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a lansat o platformă de comunicare și colaborare cu diaspora, destinată cetățenilor R. Moldova cu drept de vot aflați peste hotare, prin care își propune să-i implice organizarea și desfășurarea alegerilor.

Pentru aceasta, e nevoie de identificarea persoanelor ce și-ar dori să devină membri ai organelor electorale care, împreună cu reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, să gestioneze și să desfășoare în cele mai bune condiții activitatea birourilor electorale ale secțiilor de votare din străinătate.

Persoanele interesate pot expedia un mesaj la adresa diaspora@cec.md sau pe rețelele de socializare ale CEC, indicând datele sale de contact (telefon, adresa de e-mail), dar și despre țara și orașul de reședință. Ulterior, acestea vor putea fi instruite la distanță prin intermediul platformei e-learning a Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral pe lângă CEC.

Menționăm că, la alegerile prezidențiale din toamna trecută, mii de cetățeni ai R. Moldova aflați peste hotare nu au mai putut vota pentru că s-au terminat buletinele de vot la secțiile electorale deschise peste hotare.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
18.12.2017 09:17 Nicolae Negru Un an cu Dodon, realizări imaginare, ...

15.12.2017 09:19 Nicolae Negru Din nou cu fața spre Vest, cu aceleaș...

11.12.2017 09:19 Nicolae Negru Alexandru Moșanu, un politician europ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
În ce situație credeți că ar avea mai mult de câștigat Partidul Acțiune și Solidaritate, condus de Maia Sandu, la viitoarele alegeri parlamentare?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md