21:39:02 20.06.2018
 
Stiri

ANRE a aprobat MAJORAREA tarifelor la apă și canalizare în municipiul Chișinău. Cât vom plătit pentru un metru cub de APĂ

Economie 19.05.2017 14:27 Vizualizări3143 Autor: Ziarul National
ANRE a aprobat MAJORAREA tarifelor la apă și canalizare în municipiul Chișinău. Cât vom plătit pentru un metru cub de APĂ captură privesc.eu

Consiliul de Administrare al Agenției Naționale pentru Reglementarea în Energetică (ANRE) a aprobat astăzi majorarea prețului la tarifele pentru apă și canalizare cerute de S.A „Apă-Canal Chișinău”.

Astfel, consumatorii casnici, dar și non-casnici vor trebui să scoată din buzunare cu 1,50 lei mai mult pentru un metru cub de apă.

Pentru consumatorii casnici s-a aprobat un tarif de 10,69 de lei pentru un metru cub de apă, iar agenții economici – 24,46 lei.

Directorul general al ANRE, Tudor Copaci, a declarat că cei de la „Apă-Canal Chișinău” au solicitat majorarea tarifului cu 2,56 de lei, dar nu au putut justifica până la capăt această solicitare.

„În procesul de analiză am depistat că 43 de milioane de lei nu au fost argumentate suficient, iar din acest motiv acești bani nu s-au regăsit în tariful aprobat. De asemenea, nu s-au regăsit alte 103 milioane de lei”, a precizat sursa citată.

Copaci a recomandat conducerii societății să-și micșoreze pierderilor și a consumului tehnologic. „În prezent pierderile sunt de 18 milioane metri cubi de apă pe ani. Aceste pierderi constituie 43% din cantitatea de apă livrată consumatorilor. Un element de bază din aceste pierderi le constituie și furturile. Îmi pare rău că cei de la „Apă-Canal Chișinău” nu au venit astăzi cu un plan determinat pentru contracararea furturilor”, a subliniat directorul ANRE.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2018 09:37 Ziarul National Aleea Clasicilor de sub peretele unui...

15.06.2018 09:38 Nicolae Negru Ceva nu se leagă în „strategia de rec...

11.06.2018 15:31 Ziarul National Gheorghe Erizanu: Gaudeamus și Carol ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioasă decizia Curții Constituționale din 4 iunie prin care a fost anulată Legea cu privire la funcţionarea limbilor vorbite pe teritoriul RSS Moldoveneşti, adoptată în 1989, care îi oferea limbii ruse statut de „limbă de comunicare”?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md