18:20:17 26.04.2018
 
Stiri

Ambasadorul SUA la Chișinău: „Propaganda străină este o PROBLEMĂ în R. Moldova, dar există și probleme de control intern asupra mass-media”

Social 15.12.2017 15:19 Vizualizări1546 Autor: Ziarul National
Ambasadorul SUA la Chișinău: „Propaganda străină este o PROBLEMĂ în R. Moldova, dar există și probleme de control intern asupra mass-media”

„Propaganda străină este o problemă în R. Moldova și Statele Unite înțeleg cu siguranță riscurile pe care le prezintă dezinformarea rusească. Dar R. Moldova se confruntă, de asemenea, cu probleme de control intern asupra mass-mediei. Freedom House afirmă că concentrarea proprietății, mai ales în sectorul televiziunii, este unul dintre cele mai mari obstacole în calea independenței mass-media în Moldova, estimând că 80% din posturile de televiziune naționale sunt deținute de persoane afiliate cu partide politice”.

Declarația îi aparține Ambasadorului SUA la Chișinău, James D. Pettit, și a fost făcută astăzi, în cadrul unui eveniment organizat de Consiliul Coordonator al Audiovizualului.

Potrivit diplomatului american, această situație „nu numai că amenință independența mass-mediei în R. Moldova, ci și generează mesaje care pot fi caracterizate ca un tip diferit de propagandă, din surse interne”.„Trebuie să recunoaștem, să numim și să combatem această tendință cu aceeași vigoare cu care combatem dezinformarea străină. De aceea, răspunsul SUA și al Uniunii Europene este de a spori protecția pentru vocile independente de aici. Nu vom folosi lupta împotriva propagandei ca pretext pentru a închide vocile de alternativă. Mai mult, experți internaționali, precum Consiliul Europei și OSCE, au declarat că interdicțiile extensive nu sunt eficiente în lupta împotriva propagandei rusești”, a declarat James D. Pettit.

Ambasadorul SUA a îndemnat autoritățile să adopte cât mai curând noul Cod al Audiovizualului, care să respecte în totalitate standardele UE în domeniul mass-media.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!timofei 15.12.2017 16:39

evident este o problema! nu degeaba ONG-urile acuma apara propaganda ruseasca... iar altii incearca sa distraga atentia urland ca plaha-i de jina in toate...

Viorel 15.12.2017 17:11

ar fi bine să fie lichidată toată mass-media și permis să ocupe funcția de jurnalism un om cu adevărat independent politic ))

Dorin 15.12.2017 19:00

Pentru aia si trebuie de urgenta oprita propaganda de la care suferim atatea ani.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.04.2018 09:00 Nicolae Negru Andrian Candu și-a scos masca?

20.04.2018 09:19 Nicolae Negru Halal clasă politică nouă!

19.04.2018 09:19 Ziarul National Octavian Țâcu // Nodul sirian: Cine c...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că are cele mai mari șanse să devină primar general al municipiului Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md