11:06:18 27.05.2018
 
Stiri

ALARMĂ // Patronii din Marea Britanie se plâng că vor da FALIMENT dacă renunţă la imigranţi

Moldovenii în lume 12.04.2017 13:45 Vizualizări3330 Autor: Ziarul National
ALARMĂ // Patronii din Marea Britanie se plâng că vor da FALIMENT dacă renunţă la imigranţi sursa: business24.ro

Angajaţii britanici nu sunt în acest moment o opţiune viabilă pentru înlocuirea forţei de muncă venită din spaţiul european, avertizează reprezentanţii unor industrii din Regatul Unit.

Prezenţi în faţa membrilor comisiei pentru Afaceri Economice din Camera Lorzilor, oamenii de afaceri din Marea Britanie au menţionat că înlocuirea străinilor cu angajaţi din rândul localnicilor ar putea fi o eroare fatală, relatează The Telegraph.

Aproximativ trei milioane de cetăţeni UE lucrează în acest moment în Marea Britanie, iar patronii lor cred că înlocuirea acestora cu forţa de muncă locală ar putea dăuna grav afacerilor lor.

Sectorul industrial, turismul, sănătatea şi învăţământul superior ar urma să fie cel mai afectate de o eventuală blocadă impusă lucrătorilor recrutaţi din alte ţări, fapt care i-a făcut pe angajatori să solicite încă o dată păstrarea liberei circulaţii a forţei de muncă între UE şi Regatul Unit.

46.000 de reprezentanţi din industria serviciilor hoteliere au semnalat faptul că angajarea localnicilor ar însemna asigurarea unor salarii mai mari, lucruri greu de îndeplinit în contextul în care fenomenul Brexit îşi pune deja amprenta pe economia Marii Britanii.

„Operăm deja la un nivel de profit minim. Va fi o adevărată catastrofă, dacă va trebui să angajăm forţă de muncă locală şi să plătim salarii mai mari”, s-au plâns hotelierii.

La fel, reprezentanţii parcurilor tematice care împânzesc ţara au atras atenţia asupra faptului că multe dintre locaţii se găsesc în zone retrase, depopulate, lucru care face dificilă recrutarea de personal.

„Diferenţa mare dintre locuitorii micilor oraşe de la ţărmul mării şi numărul de vizitatori veniţi în vacanţă arată că, pur şi simplu, nu sunt destui rezidenţi britanici în aceste orăşele pentru a ocupa locurile de muncă sezoniere”, au explicat ei.

Inclusiv membri London City Corporation se tem de faptul că Regatul Unit ar putea pierde din farmecul său de destinaţie turistică primitoare, în rândul localnicilor „neexistând persoane cu abilităţi lingvistice de genul celor deţinute de angajaţii străini”.

Îngrijorarea planează şi în sectorul manufacturier, unde 40% din angajatori au pe statul de plată muncitori aproape de vârsta pensionării, iar şcolile tehnice din ţară nu vor putea asigura un număr necesar de absolvenţi pentru a înlocui forţa de muncă îmbătrânită.

De asemenea, sectorul sănătate ar avea nevoie de un surplus de 1.500 de studenţi la medicină pentru a menţine funcţionale toate posturile existente în sistem, dar, chiar şi aşa, efectul ar urma să fie văzut abia din 2028 încolo.

Calculele făcute de reprezentanţii mediului de afaceri privind efectele impunerii unor condiţii dure în privinţa emigranţilor din UE, par să fi fost repetate şi de miniştrii din cabinetul Theresei May, iar concluzia tinde să fie aceeaşi.

Astfel, guvernul de la Londra a făcut un prim-pas înapoi în politica privind libera circulaţie a forţei de muncă şi a anunţat „o perioadă de tranziţie care să dea timp firmelor şi persoanelor să se pregătească pentru noile condiţii”.

Sursa: business24.ro

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că va câștiga turul doi al alegerilor locale noi din municipiul Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md