09:31:02 24.05.2018
 
Stiri

Ai mânca așa ceva? Burgeri produși din insecte. Ce țară din Europa vrea să revoluționeze piața fast-foodului

Știri 15.08.2017 19:00 Vizualizări714 Autor: Ziarul National
Ai mânca așa ceva? Burgeri produși din insecte. Ce țară din Europa vrea să revoluționeze piața fast-foodului Libertatea

O companie elvețiană vrea să revoluționeze piața fast-foodului și va lansa săptămâna viitoare burgeri produși din insecte. Acest lucru este posibil după ce legislația țării privind sirguranța alimentară a fost revizuită.

Al doilea cel mai mare lanț de supermarketuri din Elveția, Coop, a anunțat că va începe vânzarea de burgeri și chiftele din insecte. Aceste alimente vor avea la bază viermi de făină, foarte bogați în proteine. Produsele, realizate de compania elvețiană numită Essento, vor fi disponibile magazine Coop din Geneva, Berna și Zurich, începând cu 21 august.

Elveția este prima țară europeană care a autorizat vânzarea de produse alimentare pe bază de insecte pentru consumul uman, a declarat purtătorul de cuvânt al autorității pentru siguranță alimentară a țării, citat de AFP.

Legile elvețiene privind siguranța alimentară au fost schimbate în luna mai, pentru a permite vânzarea de produse alimentare care conțin trei tipuri de insecte: greieri, lăcuste și viermi de făină. Legislația elvețiană presupune ca aceste insecte, folosite de mult timp în hrana animalelor, să fie crescute sub supraveghere strictă timp de patru generații înainte de a fi considerate adecvate pentru consumul uman.

Întrucât va fi nevoie de câteva luni pentru ca producția locală de insecte să fie disponibilă, producătorii intenționează să le importe, dar totul se va face în condiții foarte stricte.

Potrivit Universității din California, Riverside, practica de a consuma insecte, numită entomofagie, a fost practicată de oameni de mii de ani. Este un obicei comun în multe țări tropicale, conform Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură, insectele completează dietele de aproximativ 2 miliarde de persoane.

Insectele ca sursă de hrană reprezintă o bună sursă de proteine, vitamine, grăsimi și minerale esențiale și există, de asemenea, un caz de creștere a insectelor pentru alimente, deoarece ar putea fi mai ecologic decât alte forme de producție de proteine animale.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.05.2018 20:02 Ziarul National Aleksandr Soljenițîn: „Oamenii L-au u...

21.05.2018 09:19 Nicolae Negru Iluzii și deziluzii electorale

18.05.2018 09:19 Nicolae Negru Paradoxuri electorale sau cu cine votăm

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că va câștiga turul doi al alegerilor locale noi din municipiul Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md