16:34:10 19.04.2024
Stiri

CINCI idei de afaceri pe care le poţi deschide RAPID fără bani proprii

Știri 18.04.2017 11:40 Vizualizări2573 Autor: Ziarul National


CINCI idei de afaceri pe care le poţi deschide RAPID fără bani proprii

Anul trecut, cele mai întâlnite idei de afaceri în spaţiul rural au vizat înfiinţarea unor pensiuni agroturistice în zonele cu potenţial ridicat, dar slab exploatat. După publicarea ghidului solicitantului în variantă consultativă pentru submăsura 6.2 din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), antreprenorii sunt încurajaţi să dezvolte şi alte domenii de activitate cu ajutorul fondurilor europene. Citeşte în acest articol despre cinci idei de afaceri cu şanse sporite de a primi finanţare, conform noilor criterii de selecţie publicate.

5 idei de afaceri pe care le poţi deschide RAPID fără bani proprii

În cursul zilei de miercuri, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a publicat pe site-ul propriu ghidul solicitantului şi lista domeniilor de activitate eligibile pentru submăsura 6.2 din PNDR, prin care antreprenorii pot dezvolta afaceri non-agricole în zonele rurale. Dacă anul trecut s-au finanţat preponderent pensiuni agroturistice, anul acesta cele mai interesante idei de afaceri sunt din sfera serviciilor pentru populaţia rurală, altele decât unităţile de cazare.

Ajutorul nerambursabil este de 50.000 sau 70.000 de euro şi poate fi utilizat pentru realizarea investiţiei propuse, dar şi pentru acoperirea cheltuielilor de funcţionare pentru o perioadă de până la 5 ani. Conform unui comunicat de presă, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a anunţat lansarea acestei linii de finanţare în cursul lunii aprilie 2017.

Mai jos sunt prezentate cinci idei de afaceri cu şanse sporite de a primi finanţare, conform noilor condiţii publicate.

1. Atelier de reparaţii al echipamentelor de uz caznic sau gospodăresc

Pentru înfiinţarea unui service destinat echipamentelor gospodăreşti sau de uz caznic, ajutorul acordat este de 50.000 de euro şi poate fi utilizat pentru achiziţia truselor, instrumentelor şi sculelor specifice acestui domeniu de activitate.

De asemenea, sunt eligibile cheltuielile cu formarea profesională a angajaţilor, dar şi plata salariilor şi a contribuţiilor sociale pentru perioada de timp în care afacerea nu se poate susţine din încasări (dar nu mai mult de cinci ani de zile).

2. Lucrări de instalaţii sanitare, de încălzire şi de aer condiţionat

Această activitate poate fi una extrem de profitabillă dacă este desfăşurată în localităţile rurale din apropierea unor oraşe. În felul acesta, piaţa-ţintă va include nu doar populaţia locală ce poate apela la aceste servicii, cât mai ales persoanele ce şi-au achiziţionat case de vacanţă şi locuinţe pe care le vor folosi cu precădere la sfârşit de săptămână, după finalizarea zilelor de lucru. În acest domeniu de activitate va conta foarte mult fidelizarea clienţilor, astfel încât aceştia să revină şi pentru lucrările viitoare sau să recomande serviciile pritenilor lor. Banii obţinuţi ca ajutor nerambusabil pot fi utilizaţi în scopul achiziţiei truselor necesare, plata chiriei pentru spaţiul în care se va desfăşura activitatea, dar şi pentru plata salariilor şi a contribuţiilor sociale.

3. Activităţi de fotocopiere, de pregătire a documentelor

Serviciile de fotocopiere încă lipsesc din cele mai multe localităţi rurale, astfel că afacerea ar putea fi dezvoltată cu succes, cu atât mai mult cu cât antreprenorii nu se vor lovi de problema concurenţei. Este esenţial ca planul de afaceri să aibă la bază un studiu de marketing riguros care să identifice mărimea pieţei ţintă şi potenţialul de dezvoltare al afacerii, cu atât mai mult cu cât serviciile de fotocopiere sunt ieftine, necesitând un volum foarte mare de lucrări efectuate pentru atingerea pragului de rentabilitate. Banii pot fi folosiţi pentru achiziţia copiatoarelor, multifuncţionalelor, calculatoarelor, laptopurilor, plottere şi a celorlalte echipamente şi dotări necesare unei astfel de afaceri.

4. Activităţi de pompe funebre

Antreprenorii care vor să dezvolte afaceri cu pompe funebre pot apela şi el la fondurile europene oferite prin intermediul acestei linii de finanţare. Banii pot fi folosiţi pentru construcţia unui spaţiu, pentru achiziţia echipamentelor şi dotărilor necesare acestei activităţi, dar şi pentru cumpărarea unui mijloc de transport specializat. Aceste afaceri pot fi dezvoltate în cadrul unor localităţi rurale cu un număr mare de locuitori, în care aceste servicii lipsesc.

5. Colectarea deşeurilor nepericuloase

Această afacere poate fi desfăşurată de către antreprenorii care doresc să înfiinţeze centre de colectare a deşeurilor nepericuloase, sortarea lor şi comercializarea către unităţile specializate în valorificarea acestor reziduuri. Investiţia necesară va consta în amplasarea unor containere în zonele în care oamenilor le este facilă depozitarea deşeurilor, a unei maşini de transport specializate, dar şi a unei linii de sortat deşeurile.

Cititi mai multe pe www.avocatnet.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md